Ciolacu și Predoiu o scaldă istoric

26 aug.

Ciolacu și Predoiu o scaldă istoric

Am sentimentul că ministrul, premierul și Cătălin Predoiu încearcă o șmecherie. Să ne liniștească. Ministrul este ferm și ia măsuri. Ministerul ne-a anunțat că a destituit patru polițiști de la Constanța (mai mult sau mai puțin responsabili  în cazul consumatorului de  droguri Vlad Pascu. Ciolacu a zis: ”Din păcate, prin modul în care au acționat, dar și prin comportamentul ulterior, anumiți polițiști au devenit complici morali la crimă”.

Complicitatea morală trece. Nu taie din salariu și nici din pensie. Ești de vină, dar nu pățești nimic. Eventual, îți mai aduci aminte la spovedanii!

Și ca să ne liniștească, să pară ferm și să scape cu obrazul curat, Marcel  Ciolacu a mai zis:

„Vreau să îi transmit domnului ministru Cătălin Predoiu că are mână liberă să facă curățenie de sus până jos. Este responsabilitatea domnului ministru și a colegilor să ia toate măsurile necesare pentru ca oamenii să aibă încredere în România, legea este egală pentru toți”.

Ce  să înțelegem din asta? Că pînă la declarația  premierului, ministrul de Interne și șefii Poliției nu aveau mînă liberă? Că polițiștii supraveghetori ai comerțului de droguri nu  erau chiar liberi? Trebuiau să raporteze și să ceara  aprobarea? Aveau  cumva nevoie de  acordul superiorilor? Dacă traficantul era mai acătări,  trebuia tolerat?  Se producea o selecție?

„Corpul de control face verificări la IPJ Constanța. Pe baza datelor preliminare, ofițerii Corpului de control au constat posibile fapte de natură penală săvârșite de polițiști – doi subofițeri și un ofițer. Va fi sesizat Parchetul Tribunalului Constanța în cazul celor trei ofițeri (…) Vor fi eliberați din funcție adjunctul șefului IPJ Constanța, șeful Biroului Rutier Constanța, șeful Poliției Mangalia și șeful Biroului de Poliție Vama Veche”, a spus Ionescu Eduard, reprezentant al Direcţiei Informare şi Relaţii Publice a MAI.

Merită să cercetăm pentru a afla cum a făcut Cătălin  Predoiu curățenie „de sus pînă jos”. Amînă pe săptămîna viitoare.  A obosit la întîlnirea cu omologul austriac.

Doi  polițiști s-au întors pe funcție, doi merg la pensie. Adică au mermelit-o. Una este că l-ai  demis și alta că a demisionat? Demisia este o despărțire amiabilă. Destituirea este o sancțiune. Trebuie să  fie însoțită de  argumente, de probe. Alfel, cîștigă în instanță și revin. Probele pot  impune un dosar penal. Demisiile sunt onorabile. Revenirea pe  funcția  veche  este  comună.  Iubiților, v-am pupat!  Ne vedem la o bere!  Sau la iarnă!  Cînd lipsa de  polițiști se va accentua în baza  demisiilor, se mai  pot întoarce  chiar de la pensie. Pot  fi rechemați  mai pe la margine. Tăceți și voi din gură și o rezolvăm! Vă aducem pe la pompieri, la jandarmi și mai vedem! Stați și voi  pitiți pentru o vreme. Ce să facem? Asta este, a căzut măgăreața pe voi! Stați cuminți pentru o vreme  și nu  ziceți nimic despre ce știți. Cine, ce, cum, nu este treaba voastră! Nu știți nimic. Luați și voi poziția prostului. Nu știm nimic, noi n-am auzit, n-am văzut, n-am băut, n-am luat, n-am dat. Și mai vorbim!

Ciolacu a zis că taie în carne vie. Curaj, nu glumă. Super fanfaronadă! Adică, frecție. De cînd  taie în carne vie, se duc  naibii și mai multe. În loc de  tăieturi  în carne vie, facem  bătături. În loc să taie din aparatul bugetar, guvernul face promisiuni de majorări salariale. La Finanțe.

Și ce  zice Predoiu? Construiește o  nouă argumentație convenabilă. Un fel de bla-bla!

„Trebuie  s-o fac profesionist ….. lanțul cauzal…..  să facem o listă  ……să nu joc politic acest subiect  …….  nu vreau să paralizez acest sistem prin măsuri emoționale ….. paralizez un sistem”.

Bănuiți ce urmează?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.