GUVERNATORUL STRAIN TRAIAN BASESCU NU SE VA OPUNE CERERII GERMANIEI SI ANGLIEI DE REDUCERE A ALOCARII FONDURILOR EUROPENE!

16 nov.

Mai multe state printre care Germania şi Marea Britanie cer o reducere a alocării fondurilor europene pentru noile state membre, iar România se opune ferm. În vreme ce premierul Victor Ponta a menţionat posibilitatea de folosire a dreptului de veto, Anca Boagiu, vicepreşedinte al PDL, dar şi al Partidului Popular European, a criticat poziţia liderului PSD.

Până în acest moment, premierul britanic este cel care a amenintat ca va folosi dreptul de veto si a intrat intr-un conflict cu Germania Angelei Merkel. David Cameron s-a declarat vineri pregătit să opună un vot de veto proiectului de buget plurianual pentru perioada 2014-2020 al UE, dacă acesta prevede creşteri de cheltuieli „inacceptabile”, sugerând lungi şi dificile negocieri în cadrul summitului extraordinar prevăzut în perioada 22-23 noiembrie. Premierul britanic este liderul unui grup, „Prietenii cheltuielilor chibzuite”, format împreună cu Franţa, Germania, Austria, Olanda, Suedia şi Finlanda, ţări care susţin o reducere drastică a viitorului buget UE pentru perioada 2014-2020.

Romania face parte din asa-numitul grup al „prietenilor coeziunii”, o alianţă de 17 ţări, condusă de către Polonia. Aceste state refuză ca fondurile alocate coeziunii, care reprezintă aproximativ 40% din buget la nivel global, să fie afectate de măsuri de austeritate, pe motiv că beneficiarii fondurilor nu reuşesc întotodeauna să le utilizeze integral.

Este evident cine are mai multa influenta. Comisia Europeană (CE) a propus în iulie un buget plurianual de 1.033 de miliarde de euro, insa presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a revizuit acest proiect si a propus o reducere de 75 de miliarde de euro. Au fost sacdrificate acele fonduri de care Romania are cea mai mare nevoie, cele de coeziune si ale Politicii Agricole Comune.

Singurul stat fost socialist care s-a opus mai marilor UE a fost Polonia fratilor Kaczynski, in timpul negocierii Tratatului de la Lisabona. Acum, printr-o politica foarte abila, Polonia a devenit portavocea „prietenilor coeziunii”. Romania reprezentata de presedintele Basescu se afla in fata acceptarii unui buget defavorabil si ramane de vazut in ce masura presedintele va indrazni sa se opuna celei care i-a sarit in ajutor in momentul suspendarii-Angela Merkel. Interesul national se poate dovedi a fi continuitatea presedintiei Basescu si nu mai multe fonduri europene pentru Romania.

Anca Boagiu a prefigurat poziţia României. „Nu poţi să exerciţi dreptul de veto. În momentul în care Europa e în criză, ar însemna blocarea bugetului UE, oricine poate să şi-l exercite, dar trebuie să ne gândim la faptul că în momentul în care ai blocat discuţiile, îţi închizi toate marjele de negociere şi nu ai buget pe următorul exerciţiu finaciar, pe 2014-2020”, a declarat Anca Boagiu.

2 răspunsuri to “GUVERNATORUL STRAIN TRAIAN BASESCU NU SE VA OPUNE CERERII GERMANIEI SI ANGLIEI DE REDUCERE A ALOCARII FONDURILOR EUROPENE!”

  1. Livia Ursuleanu 16 noiembrie 2012 la 3:08 pm #

    Prezenta huliganului securist Basescu Traain la Bruxelles este o grava insulta adusa Uniunii Europene si-n acelasi timp Romaniei care in felul acesta l-ar recunoaste ca „raprezentant” al tarii pe degeneratul mafiot -terorist international Basescu Traian.Este legal,normal,natural ca Romaniei sa i se reduca ,sau chiar sa i se suspende alocarea de fonduri pana cand toti cei care au fraudat fondurile europene in frunte cu prostituata POLITRUCA a securistului Basescu, Udrea Elena nu vor fi judecati si condamnati ,iar banii fraudati reintori U.E.
    Sa intelegem ca Victor Ponta s-a inteles cu socialistii si liberalii europeni ca Basescu Traian ,seful mafiei PDL-ARD Udrea -boc ,sa mearga la Bruxelles si sa raspunda pentru infractiunile savarsite impotriva fondurilor europene?As fi de acord ,dar cu o esentiala conditie,Basescu nu reprezinta Romania, cel putin pe mine nu m-a poate reprezenta un terorist international asa cum este mafiot Basescu Traian.

    Apreciază

    • octavpelin 16 noiembrie 2012 la 6:33 pm #

      Livia,de acord cu tine PENTRU MINE TRAIAN BASESCU NU ESTE PRESEDINTELE ROMANIEI,CI MAFIOTUL SECURIST!

      Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.