TRAIAN BASESCU A DECLARAT JOI CAI-A CERUT IN MOD EXPRES PREMIERULUI UKRAINEAN ARSENI IATENIUK,SA ANULEZE LEGEA PRIVIND LIMBILE MINORITATILOR!

7 mart.

Președintele român Traian Băsescu a declarat joi că i-a cerut în mod expres premierului ucrainean Arseni Iațeniuk ca legea prin care limba română își pierde statutul de limbă regională să fie anulată și nu doar să se amâne pe termen nedefinit promulgarea sa de către președintele interimar.

Foto: (c) Ye Pingfan / XINHUA FLUX

 

„În discuția care a avut loc în prezența premierului Iațeniuk i-am cerut în mod expres nu numai să știm că legea este la promulgare, dar nu o promulgă domnul președinte interimar, ci anularea acestei legi. Trimiterea înapoi la parlament și anularea ei. Și aici argumentul a fost că Ucraina are nevoie acum să aibă un guvern care să fie mamă și tată pentru toți cetățenii ucraineni, indiferent că sunt ucraineni, că sunt minoritari ruși, români, polonezi sau unguri. România are a doua minoritate după minoritatea rusă. Deci ne interesează în cel mai înalt grad modul cum este tratată problema minorităților”, a detaliat Traian Băsescu în cadrul unei conferințe de presă după summitul extraordinar al UE dedicat situației din Ucraina.

 

„L-am atenționat pe primul ministru Iațeniuk asupra faptului că acest dar minoritățile l-au primit de la Ianukovici și că ar fi regretabil ca minoritățile să se gândească că o putere democratică proeuropeană le-a luat niște drepturi pe care le-au avut în timpul lui Ianukovici”, a adăugat președintele României.

AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.