LOVITURA GREA PENTRU CRIN ANTONESCU CARE RAMANE FARA PARTID.FOSTUL PREMIER ADRIAN NASTASE,IPOTEZA -SOC:FUZIUNE INTRE PD-L -PNL SI PMP?!

8 mart.

 

Adrian Năstase, ipoteză-șoc: fuziune între PDL-PNL și PMP?

 
adrian_nastase

Fostul premier, Adrian Năstase, aflat acum în închisoare, face o comparație între situația politică de acum, față de cea din 2004. Atunci, președintele Traian Băsescu a forțat o alianță PD-PNL, tocmai pentru a lupta împotriva unui guvern condus de PSD. În calculul din 2014, Năstase vede o alianță PDL-PNL-PMP. 

”Va deveni PMP al patrulea membru român al PPE? În general, PPE are câte un singur membru din fiecare țară. Din România sunt deja trei membri: PNȚ-CD, UDMR și PDL. Va pregăti, cumva, PMP o fuziune cu vreunul din aceste partide?

S-a speculat și pe tema că PNL și-ar dori să se “mute” de la liberali la “popularii europeni”. Nu cred. Îmi aduc aminte, totuși, de presiunile pe care le-a făcut Băsescu, în 2005-2006, pentru o fuziune între PD și PNL. Rezultatul a fost crearea PLD prin dezertarea lui Stolojan și fuziunea parțială cu PD. Așa s-a creat PDL – un fost partid social-democrat, fuzionat cu o “bucată” liberală și care a solicitat înscrierea la popularii europeni. Să nu întrebați care este ideologia PDL. Era, evident, până curând – ideologia prezidențială. Acum, nu știu…

Reamintesc un fragment dintr-un interviu “celebru” al lui Băsescu, din 6 ianuarie 2005, din Adevărul:

” Liliana Ruse: …ca observator independent, credeți că PNL și PD ar trebui să fuzioneze?

Traian Băsescu: Cel puțin sufletește rămân pe soluția aceasta, și dacă aș spune că nu, aș minți… Cred că trebuie să se facă fuziunea. Trebuie realizat un singur partid. După ce PNL și PD își fac congresele acum, ar trebui ca februarie, martie, mai să fie perioada în care cele două partide să analizeze soluția fuziunii și să o decidă“.

Credeți că s-ar putea ca Băsescu să reia această formulă? Eventual și cu PDL, dar și cu PMP? Credeți că Alina Mungiu-Pippidi și societatea civilă vor relua ideea din 2002-2004, aceea de a uni partidele de opoziție, pentru a lupta împotriva guvernului PSD? Se pare că cei zece ani de regim Băsescu au confirmat că, în 2004, am avut dreptate. Am ales “răul cel mai mic” dar “răul ăsta mic” a generat un imens haos”, a explicat Năstase, pe blogul personal.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: