PRESEDINTELE CCR,FOSTUL JURIST DE AUTOBAZA,AUGUSTIN ZEGREAN,OMUL LUI BASESCU A DECLARAT SAMBATA CA SESIZAREA DEPUSA DE PD-L ARE OBIECT?!

8 mart.

Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a declarat sâmbătă că încă mai are obiect sesizarea depusă în legătură cu validarea de către Parlament a noului Guvern și că nu a găsit o situație similară într-un alt stat din UE, subliniind că lucrurile care se întâmplă în România în democrațiile consolidate nu se mai întâmplă.

 

 

 

„Da, are obiect sesizarea. La procedura Curții Constituționale nu există renunțarea la judecată, aici nu vine omul că vrea să vină, (…) aici după ce suntem sesizați noi trebuie să dăm o soluție”, a afirmat Zegrean.

 

El a susținut că noul Guvern este în vigoare, arătând că acesta a îndeplinit procedura parlamentară și că miniștrii au depus jurământul. „Sigur că da, ei sunt miniștri, Guvernul este la locul lui. (…) Nu mai există Ponta II, gata, Ponta II a plecat. Vroiați să dăm decizie prin care să-i trimitem pe aceștia acasă și să-i aducem înapoi pe ceilalți? Nu se poate”, a subliniat șeful CCR.

 

Augustin Zegrean a precizat că judecătorii CCR nu fac scenarii, ci aplică Constituția și trebuie să facă în așa fel încât totul să fie conform cu legea fundamentală.

 

Referitor la o posibilă situație similară într-un alt stat membru UE, Zegrean a spus că nu a întâlnit un astfel de caz. „Nu am găsit. Lucrurile care se întâmplă la noi în democrațiile consolidate nu se mai întâmplă”, a arătat Zegrean.

 

Despre stabilitatea țării, președintele Curții a spus că nu este nicio problemă. „Din cauza acestui dosar care există astăzi la noi țara poate să meargă înainte oricât fără nicio problemă. Deci există stabilitate și bine că există”.

 

Augustin Zegrean a declarat că judecătorii nu au primit programul de guvernare, ci doar o scrisoare de la premier în care se spune că acesta a fost trimis la Parlament.

 

„Sigur că va trebui să luăm act de toate, dar noi încă nu am primit programul acela, nu am văzut programul, am primit doar o scrisoare de la primul-ministru că programul a fost trimis la Parlament”, a spus Zegrean.

 

El a afirmat că cel mai probabil judecătorii Curții vor studia noul program de guvernare. Întrebat dacă acest lucru ar însemna o amânare, el a răspuns că: „se poate întâmpla și asta”.

AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: