Ultima zi de gunoi, a nu știu câta de război: Clotilde are „obligația”!

7 iun.

Tensiuni între PNL şi Clotilde Armand. Liberalii o acuză de "şantaj politic"

Romprest a anunțat sâmbătă că reia activitatea de ridicare a deşeurilor din sectorul 1 al Capitalei, Clotilde Armand se ține clonț, iar în dispută a intrat și Ministerul Mediului.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a afirmat că primarul Sectorul 1, Clotilde Armand are obligația de a se asigura că serviciul de salubritate funcționează până la o eventuală soluționare în instanță.

„În București există multe războaie pe tema deșeurilor, dar din punctul notru de vedere (al Ministerului Mediului – n.red), cel mai important lucru este ca deșeurile să fie ridicate. Știu că din păcate, în Sectorul 1 au fost câteva zile când acest lucru nu s-a întâmplat și i-am atras atenția primarului că acest lucru nu trebuie să se mai întâmple. Dincolo de disputa cu Romprest, serviciul de ridicare a gunoaielor trebuie să fie prestat  în continuare”, a spus Tánczos Barna.

Ministrul Mediului a precizat că săptămâna viitoare va avea o întâlnire cu Armand, pentru a vedea care sunt etapele pentru rezolvarea conflictului cu compania de salubritate Romprest.

„Sigur, dacă nu există înțelegere cu Romprest se va ajunge în instanță, dar până atunci, serviciul obligatoriu trebuie prestat. Până la găsirea altui operator, serviciul de salubritate trebuie prestat de compania actuala (Romprest)”, a precizat Tánczos Barna.

„Am cerut ca la întâlnirea cu primarul să vedem și documentele care au stat la baza încheierii contractului cu Romprest. Sigur, nu e rolul Ministerului să rezolve o astfel de dispută financiară, dar pe noi ne interesează ca serviciul să se presteze, ca gunoaiele să fie ridicate la timp, să fie sortate și reciclate în proporție cât mai mare. Dacă obiectivul Primăriei este să desemneze un alt operator de salubritate, foarte bine, dar până când se întâmplă vrem să nu existe sincope în procesul de ridicare a deșeurilor menajare”, a mai spus ministrul Mediului.

Dar Clotilde Armand ce spune?

Primarul Sectorului 1 se războiește duminică după-amiază cu televiziunile pe Facebook, spune că s-a trezit cu anvelopele mașinii dezumflate, cu echipe de filaj în fața casei, iar anterior a precizat că va depune plângere penală împotriva Romprest.

„După ce am anunțat aseară că operatorul de salubritate și-a oprit șantajul și a început să strângă urgent gunoiul din Sectorul 1 realizând că a încălcat flagrant legea un întreg aparat de linșaj s-a activat încercând să devieze atenția de la situația ilegală făcută de compania de salubrizare. De ce spun asta? Pentru că televiziunea fugarului Ghiță și a turnătorului (cuplate bine până să ajung primar la banii Primăriei Sectorului 1) incită la ură de dimineața până seara și a pus la cale un scenariu mizerabil: ’’vedetele’’ postului respectiv au aruncat gunoiul pe treptele primăriei. N-ar fi asta cea mai mare problemă.
Sunt obișnuită să fiu hărțuită mediatic, să fiu filată de oamenii care au legături cu compania de salubrizare și trustul unui condamnat penal etc. Sigur, nu e simplu să te trezești cu anvelopele mașinii dezumflate, cu echipe de filaj în fața casei tale sau cu mesaje de amenințare (fyi: am depus plângeri pentru ce am scris mai sus). Sunt diverse tehnici de intimidare pe care actuala mafie le pune în practică cu speranța că voi ceda. Am ales să nu vorbesc până acum despre aceste lucruri pentru că mi-am asumat să lupt până la capăt. E cel mai simplu să cedezi și să te resemnezi că ai fost înfrânt, să mergi zâmbind frumos pe la toate televiziunile mințind cetățenii cât de bun ești.
În zilele acestea am primit destule mesaje. E plin de oameni politici și de ’’experți’’ care mi-au spus că trebuie să o las mai moale și să încetez. Să accept că sunt înfrântă și să accept șantajul. Ce să încetez, stimabililor! Să respect legea? Niciodată! Dacă o astfel de atitudine de resemnare a fost pusă în practică 30 de ani nu înseamnă că trebuie să devină o regulă. ’’Toată lumea fură, toți sunt la fel!’’ – este cea mai întâlnită expresie adresată de cetățeni clasei politice românești. Uite că eu am îndrăzneala să vă demonstrez că ’’nu toți sunt la fel’’. Că în lumea noastră mai există niște principii de la care nu abdicăm, că mai sunt câțiva oameni buni care vor să reconstruiască Sectorul 1 din temelie. Avem multe lucruri frumoase de construit și de realizat împreună. Nu vă lăsați manipulați. Mergem tot înainte. N-avem timp de pierdut”, a scris Clotilde Armand.
În primul său mesaj, după anunțul Romprest edilul a tradus astfel situația:
„Înțeleg că operatorul de salubritate a anunțat că reîncepe să strângă gunoiul din Sector și și-a recunoscut vina pentru șantajul creat în aceste zile în care nu a ridicat gunoiul. Da. Iată că am avut dreptate! Legea spune foarte clar că ESTE INTERZIS să întrerupă serviciul de salubrizare. Administratorilor companiei le-a fost frică să mai continue cu șantajul. Dar lucrurile nu vor rămâne așa. Toți cei care și-au permis această situație vor răspunde în Justiție pentru că au pus în pericol sănătatea populației din Sectorul 1.
Primăria Sectorului 1 va depune plângeri penale pentru infracțiunea de șantaj împotriva acționarilor Companiei Romprest Service S.A. și solicită autorităților abilitate să fie ridicată licența acestui operator. Pentru că România este stat de drept, nu stat mafiot.
În paralel, voi solicita Consiliului Local Sector 1 și în Justiție rezilierea contractului cu această companie șantajistă. Cu mafia nu se negociază.
Vreau să asigur toți locuitorii Sectorului 1 că astfel de situații nu se vor mai repeta”.

La începutul acestei luni operatorul de salubritate Romprest a anunţat, din nou, că nu mai ridică gunoiul din Sectorul 1, conform primarului.

Romprest acuză că ”în mandatul actualului primar, aplicarea clauzelor contractului şi a prevederilor legale este discreţionară”.

”Refuzul nejustificat la plata facturilor pentru servicii confirmate, în perioada iulie-decembrie 2020, şi plata discreţionara a prestaţiilor, respectiv jumătate din prestaţia lunară a activităţilor de salubrizare stradală, în perioada ianuarie-martie 2021, au dus la acumularea unui debit restant de peste 120 milioane lei, din care 96 milioane datorie istorică aferentă prestaţiilor din anul 2020 şi 24 milioane aferente prestaţiilor din anul 2021. Facturi aferente unora dintre prestaţiile din anul 2020 înregistrează depăşiri ale termenelor de scadenţă de peste 200 de zile”, afirmă compania.

Cotidianul.ro a publicat vineri o serie de fotografii care arăta situația dezastruoasă din Sectorul 1.

Priviți în ce hal arată sectorul condus de Clotilde Armand

La rândul său, fostul parlamentar PMP Robert Turcescu  a fotografiat vineri  gunoaiele neridicate din zona Mihalache-Expoziției, Sectorul 1, anunțând totodată că sâmbătă duce gunoiul din pubela sa la Primărie și la Romprest, dacă nu îi va fi ridicat.

„Proștilor, e încă pandemie, urlați să ne vaccinam si sute de mii de oameni calcă, la propriu, pe gunoaie!
Hai, aplaudati-o pe Clotilde!”, a scris Turcescu.
A postat apoi imagini spunând că duce gunoiul la Primărie.
Cotidianul.ro

2 răspunsuri to “Ultima zi de gunoi, a nu știu câta de război: Clotilde are „obligația”!”

  1. octavpelin 8 iunie 2021 la 12:20 pm #

    GRACIAS!

    Apreciază

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ultima zi de gunoi, a nu știu câta de război: Clotilde are „obligația”! | THE DARK SIDE OF THE MOON... - 7 iunie 2021

    […] Ultima zi de gunoi, a nu știu câta de război: Clotilde are „obligația”! […]

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.