În plină criză energetică, ANRE cere suplimentarea posturilor. Coaliția PSD-PNL-UDMR a depus proiectul de lege. Silviu-Titus Păunescu (AUR): Nu există nicio justificare. Dați afară sinecurile de partid din ANRE!

3 nov.

În plină criză energetică, ANRE cere suplimentarea posturilor. Coaliția PSD-PNL-UDMR a depus proiectul de lege. Silviu-Titus Păunescu (AUR): Nu există nicio justificare. Dați afară sinecurile de partid din ANRE!

Angajările la stat au fost înghețate începând cu data de 1 iulie a.c., dar acest fapt nu a fost un impedimente pentru președintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), Dumitru Chiriță, care a solicitat suplimentarea numărului de posturi ai instituției cu 180 de angajați. Partidele sistemului, parlamentarii PSD, PNL și UDMR, au dat curs acestei solicitări și au inițiat un proiect de lege în acest sens. Deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu a atras atenția că acest proiect de lege nu are absolut nicio justificare și trebuie scos din circuitul legislativ.

Potrivit informațiilor, conducerea ANRE motivează că această modificare este necesară întrucât instituția a primit noi atribuții: acum trebuie să implementeze schema de compensare a prețurilor la energie electrică și gaze naturale, a crescut numărul de petiții primite și, drept urmare, a crescut corelativ și numărul de acțiuni control de tip verificare.

ANRE menționează că aceste posturi vor fi repartizate astfel:
– 27 posturi pentru activitatea de soluționare petiții în domeniul energiei electrice, gazelor naturale și energiei termice;
– 64 posturi pentru activitatea de control;
– 30 posturi pentru implementarea schemei guvernamentale de compensare a prețurilor;
– 10 posturi pentru activitatea de investigații
– 40 posturi pentru reglementări piață de energie, licențe, autorizații și monitorizare investiții, monitorizare piață energie;
– 5 posturi pentru IT
– 4 posturi pentru compartimentele juridic și contencios.

Deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu consideră că acest proiect de lege nu are absolut nicio justificare și trebuie scos din circuitul legislativ. El susține că obiectivul acestei inițiative este acela a de răsplăti activul de partid prin crearea unei noi serii de sinecuri, în plină criză energetică. Păunescu a cerut înlocuirea tuturor angajaților incompetenți din ANRE astfel încât instituția să își îndeplinească rolul pentru care a fost înființată.

„Ce a făcut dl. Chiriță pentru a proteja interesele românilor față de jaful organizat, intitulat pompos liberalizarea pieței de energie, nu știm, după cum nu știm nici ce-au făcut și restul de 350 de anonimi angajați ai ANRE. În schimb, aflăm că mai vor niște posturi călduțe, bine conectate la conducta banilor publici!

Într-o perioadă în care liderii Coaliției PSD-PNL-UDMR se laudă că au înghețat angajările la stat și în care facturile românilor au explodat, la fel, și ratele la bănci, care au adus multe familii la sapă de lemn, printr-o creștere de peste 100%, cu o inflație scăpată de sub control, care a împins milioane de români spre limita sărăciei, sinecurile rămân încă un instrument prin care cetățenii acestei țări, buni plătitori de taxe și impozite, sunt pauperizați”, a declarat deputatul AUR.

60m.ro – Știri de ultimă oră și ultimele știri online

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.