Soldații francezi se plâng că mor de foame și de frig în România

5 nov.

Soldații francezi se plâng că mor de foame și de frig în România

Jurnaliștii francezi de la Infodujour susțin că cei peste 700 de militari francezi din Misiunea Eagle dislocați în România, la tabăra de la Cincu, trăiesc în condiții deplorabile.

Ministrul Forțelor Armate, Sébastien Lecornu, a efectuat, pe 3 noiembrie, o vizită fulger la soldații francezi ai Misiunii Eagle dislocați în România în cadrul NATO, dar nu a văzut nimic din condițiile lor de viață descrise ca fiind „deplorabile” de către Médiapart.

„Hrănire insuficientă, spații parțial insalubre, încălzire aleatorie… Condițiile de viață acolo sunt considerate nedemne de un număr mare de militari obișnuiți cu operațiunile externe (opex)”. Și, odată cu sosirea iernii, se tem că lucrurile se vor înrăutăți.

Soldați înfometați

Potrivit Médiapart, care a chestionat personalul, responsabilitatea pentru această situație revine militarilor români.

„Mâncarea oferită de aliații români este redusă la minimum: ciorbă și roșii la cină, o omletă și o bucată de pâine, fără aperitiv și fără desert, în timp ce soldații mor de foame la exerciții și de frig.”

Jurnalistul care a realizat reportajul, Justine Brabant, precizează că familiile militarilor trimit colete militarilor. Ea observă că bucătăria din tabăra franceză este „într-o stare de igienă deplorabilă”. Același lucru și pentru prefabricate (care provin din operațiunea Barkhane) unde sunt adăpostiți câteva sute de soldați. Ceilalți dorm în corturi colective.

Asta nu e tot. 250 de soldați împart 5 toalete, toalete chimice. Din 16 dușuri, șase funcționează. Există o singură mașină de spălat pentru 700 de soldați! Toate acestea într-o tabără care arată mai mult ca o mlaștină decât o tabără militară, „unde dai peste șoareci, ploșnițe și câini vagabonzi”.

Misiunea Vulturului

Potrivit site-ului Ministerului Forțelor Armate, „din 28 februarie, la abia 4 zile de la invazia rusă, armatele au desfășurat batalionul „Spearhead” al Forței de Reacție Rapidă a NATO, în cadrul misiunii EAGLE. Înființarea în foarte scurt timp a batalionului la Constanța a făcut posibilă dislocarea în câteva zile a unei forțe de peste 500 de militari.

Misiunea EAGLE este formată dintr-un grup de luptă Forward Presence (BGFP), un detașament Air MAMBA, un detașament de ingineri și un element național de sprijin (ESN). Un Reprezentant Național Superior (SNR) asigură controlul național asupra utilizării acestor detașamente și supraveghează integrarea lor în planurile de apărare ale României.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.