Chișinău: Consiliul Suprem de Securitate și-a stabilit prioritățile

18 aug.

Chișinău: Consiliul Suprem de Securitate și-a stabilit prioritățile

Președinta Republicii Moldova a participat ieir la ședința Consiliului Suprem de Securitate.  Ședința a fost convocată chiar de Maia Sandu și a avut ca principal subiect evaluarea capacitățile de asigurare energetică în sezonul de încălzire 2023 – 2024, anunță Președenția de la Chișinău.

La ședință s-a discutat despre securitatea energetică a țării și pregătirea pentru sezonul rece. Membrii CSS au vorbit despre măsurile întreprinse de instituțiile statului pentru asigurarea cu gaze naturale și energie electrică în perioada următoare, despre mersul realizării proiectelor majore de investiții în domeniul energetic și despre programele de eficiența energetică, mai precizează aceeași sursă.

În urma informațiilor prezentate de autoritățile competente, membrii CSS au venit cu mai multe decizii și recomandări. Statul trebuie să fie pregătit să asigure consumatorilor accesul continuu la resursele energetice – gaze, electricitate, agent termic – în orice condiții și context regional. La fel, în caz de necesitate, să poată oferi ajutorul necesar categoriilor vulnerabile de cetățeni. Astfel, obiectivul prioritar și în acest an va fi achiziționarea gazelor la cele mai avantajoase prețuri de pe piață și formarea de stocuri suficiente.

Prin eforturile făcute de autorități, Republica Moldova își întărește securitatea energetică, iar instituțiile competente, indiferent de orice scenariu, vor putea livra cetățenilor energie electrică și căldură în sezonul următor de încălzire.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.