CCR A RESPINS SAMBATA CA INADMISIBILA SESIZAREA PD-L SI PMP PRIVIND VALIDAREA DE CATRE PARLAMENT A NOULUI GUVERN PONTA III,DECIZIA A FOST LUATA CU MAJORITATE DE VOTURI!

8 mart.

Curtea Constituțională a respins sâmbătă ca inadmisibilă sesizarea privind validarea de către Parlament a noului Guvern, decizia fiind luată cu majoritate de voturi.

 

CCR a respins sesizarea PDL si PMP ca inadmisibilă

 
ccr

Curtea Constituțională a respins solicitarea PDL în legătură cu noul Executiv. Această solicitare a fost respinsă cu 8-1 de judecătorii CCR, fiind catalogată drept inadmisibilă.

Ca urmare a deciziei CCR, Guvernul Ponta 3 este declarat constituțional, iar asumarea de răspundere a Guvernului pe programul de guvernare în fața Parlamentului se poate face fără probleme.

Decizia CCR este definitivă şi general obligatorie. Motivarea va fi publicată în Monitorul Oficial.

Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a declarat sâmbătă că încă mai are obiect sesizarea depusă în legătură cu validarea de către Parlament a noului Guvern și că nu a găsit o situație similară într-un alt stat din UE, subliniind că lucrurile care se întâmplă în România în democrațiile consolidate nu se mai întâmplă.

 

El a susținut că noul Guvern este în vigoare, arătând că acesta a îndeplinit procedura parlamentară și că miniștrii au depus jurământul: „Sigur că da, ei sunt miniștri, Guvernul este la locul lui”.

 

Curtea Constituțională a dezbătut sâmbătă sesizarea prin care a fost contestat votul de încredere al Parlamentului privind modificarea structurii și componenței politice a Guvernului.

 

PDL a depus marți la Camera Deputaților către Curtea Constituțională o sesizare de neconstituționalitate privind noul Guvern. Potrivit liderului grupului PDL din Camera Deputaților, Gheorghe Tinel, sesizarea la CCR a fost semnată de 52 de deputați, 37 ai PDL și „o parte a grupului deputaților neafiliați cei care formează așa-numitul grup din Mișcarea Populară”, respectiv 15.

 

Președintele CCR, Augustin Zegrean, declara miercuri că sesizarea privind validarea de către Parlament a noului Guvern reprezintă o situație absolut nouă. „Este o situație absolut nouă, astfel de situații nu am mai avut”, a afirmat Zegrean.

 

Miniștrii Cabinetului Ponta III au depus miercuri, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură, după ce președintele și premierul au ajuns la un acord. Acesta prevede ca Executivul să-și asume răspunderea în Parlament pentru un nou program politic, dată fiind modificarea structurii politice. Programul politic a fost trimis deja la Parlament, iar asumarea răspunderii Guvernul pe acest document ar putea avea loc marți.

 

Conducerile Senatului și Camerei Deputaților au transmis vineri Curții Constituționale puncte de vedere față de sesizarea PDL cu privire la schimbarea structurii Guvernului. Birourile Permanente ale celor două Camere au considerat că sesizarea democrat-liberalilor este lipsită de temei juridic și au propus respingerea ei.

AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: