“GUVERNUL MEU” FACE FAKE NEWS PE COVID – Primarul Capitalei, Gabriela Firea, demonteaza minciunea ca Bucurestiul ar fi focar de Covid: “4260 este numarul total de pacienti internati in spitalele din Bucuresti in 5 luni, din martie si pana azi!! Acum sunt aproximativ 600 de pacienti in 6 spitale covid si suport… 60% din pacientii spitalelor din Bucuresti sunt din alte judete ale tarii, nu sunt bucuresteni”!

20 iul.

Raed Arafat și Nelu Tătaru

Manipularea pe covid continua intr-un ritm accelerat. Dupa ce s-a afirmat ca nu mai sunt locuri la ATI, in conditiile in care in prezent, aproape 90% din paturile de la Terapie Intensiva aflate in spitalele din Romania sunt goale (click aici pentru a citi), o noua minciuna a fost lansata: Bucurestiul ar fi focar, fiind pe primul loc la infectari, sambata, 18 iulie 2020, fiind raportate de catre Grupul de Comunicare Strategica condus de ex-jurnalistul Andi Manciu, „creierul” acestei entitati, 4260 cazuri. Duminica, 19 iulie, au fost raportate 4360.

Ce nu se spune insa, probabil pentru a se mentine teroarea si pentru a se speria romanii, este ca in realitate numarul de cazuri prezentate sunt cele inregistrate de la inceputul pandemiei. Nu au fost peste 4.000 de imbolnaviri intr-o zi in Capitala. Nici pe departe. Multi din pacientii cu covid s-au insanatosit, insa autoritatile continua sa raporteze si numarul acestora la bolnavi.

Cea care a dezvaluit fake-news-ul este Gabriela Firea (foto), primarul general al Capitalei (foto), aceasta acuzand o campanie de dezinformare a ministerului Sanatatii condus de Nelu Tataru: 4260 este numarul total de pacienti internati in spitalele din Bucuresti in 5 luni, din martie si pana azi!! Acum sunt aproximativ 600 de pacienti in 6 spitale covid si suport”.

In plus, Gabriela Firea explica ca pacientii spitalelor din Capitala sunt din toata tara. Mai exact, 60% din pacientii spitalelor din Bucuresti sunt din alte judete ale tarii.

Nu in ultimul rand, primarul Capitalei mai denunta si un alt fake-news. Cel al ocuparii intr-un mare grad al paturilor de la Terapie Intensiva: „Avem suficiente paturi normale si de ATI in Capitala, precum si ventilatoare mecanice. Ministerul Sanatatii trebuie doar sa-si faca datoria si sa reorganizeze resursele in interior”.

Iata postarea facuta pe Facebook de Gabriela Firea:

 

„Revin cu informatii corecte, verificabile, pentru a mai atenua campania de dezinformare a Ministerului Sanatatii. Azi (sambata, 18 iulie) s-a anuntat ‘record de imbolnaviri Covid 19 in Capitala’: 4260!!

Titluri mari: S-a depasit Suceava! Focar!! Nenorocire!!

Cata minciuna si aberatie!!

Concret:

  1. 4260 este numarul total de pacienti internati in spitalele din Bucuresti in 5 luni, din martie si pana azi!! Acum sunt aproximativ 600 de pacienti in 6 spitale covid si suport.
  2. Pacientii spitalelor din Capitala sunt din toata tara. Se transfera in Bucuresti la cerere sau vin direct cu masina proprie ori Ambulanta.

  3. 60% din pacientii spitalelor din Bucuresti sunt din alte judete ale tarii, nu sunt bucuresteni.

  4. Avem suficiente paturi normale si de ATI in Capitala, precum si ventilatoare mecanice, de asemenea cadre medicale foarte bine pregatite. Ministerul sanatatii trebuie doar sa-si faca datoria si sa reorganizeze resursele in interior.

5. Spitalul Colentina trebuie redeschis pentru pacientii cronici din intreaga tara! Exista resurse suficiente in spitalele de boli infectioase pentru pacientii covid 19.

  1. Cui folosesc aceste dezinformari?

  2. Mai multa actiune, mai putin fake news!!

  3. Daca ministrul sanatatii este depasit de situatie, de ce nu demisioneaza?

  4. Ce buna era testarea in masa!! Eram si noi acum, ca toata Europa, spre o viata aproape normala!

  5. Cel mai important: Bucurestiul nu este focar Covid 19. In Capitala s-au tratat cei mai multi pacienti Covid 19 din intreaga tara„.

6 răspunsuri to ““GUVERNUL MEU” FACE FAKE NEWS PE COVID – Primarul Capitalei, Gabriela Firea, demonteaza minciunea ca Bucurestiul ar fi focar de Covid: “4260 este numarul total de pacienti internati in spitalele din Bucuresti in 5 luni, din martie si pana azi!! Acum sunt aproximativ 600 de pacienti in 6 spitale covid si suport… 60% din pacientii spitalelor din Bucuresti sunt din alte judete ale tarii, nu sunt bucuresteni”!”

  1. octavpelin 21 iulie 2020 la 10:56 am #

    ADEVARAT!

    Apreciază

  2. octavpelin 22 iulie 2020 la 11:19 am #

    MULTUMESC!

    Apreciază

  3. octavpelin 22 iulie 2020 la 11:18 am #

    MULTUMESC!

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.