Marea Britanie va începe fluorizarea la nivel național a apei de la robinet!

28 sept.

El agua del grifo, ¿es de calidad? | Consumer

By Kit Knightlyoff-Guardian

Se așteaptă ca guvernul britanic să înceapă să adauge fluor în apa potabilă din toată țara, conform unei stiri din the Guardian.

Povestea se concentrează pe o declarație comună publicată joi de funcționarii medicali șefi (OCM) din Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord, care recomandă tuturor că peste tot ar trebui să se adauge fluor în apa potabilă.

Raportul a fost deja lăudat într-un tweet din partea secretarului pentru sănătate din Marea Britanie, Sajid Javid:

Going up: Sajid Javid, the Tory from 'Britain's worst street', is back |  Sajid Javid | The Guardian

„Este bine să vezi CMOs din Marea Britanie examinând modul în care fluorizarea apei poate îmbunătăți sănătatea bucală și preveni cariile dentare care afectează în mod disproporționat grupurile mai defavorizate. Întărește motivul pentru care proiectul nostru de lege privind sănătatea și îngrijirea va facilita extinderea schemelor de fluorizare a apei.”

Deși fluorizarea este deja în vigoare în unele părți ale Marii Britanii, ea a fost întotdeauna considerată o problemă a administrației locale și afectează în prezent mai puțin de 10% din țară.

Modificările propuse la regulamentele din secțiunile 128-129 din noul Proiect de Lege privind Sănătatea și Îngrijirea ar centraliza această putere, luând decizia din mâinile consiliilor locale și predând-o Secretarului Sănătății.

COVID-19 variants could force UK to revaccinate over next 2-3 years warns  CMO | GPonline

Autorii raportului, inclusiv directorul general al Chris Whitty (cu care suntem mai mult decât familiarizați, datorită Covid) nu sunt subtili în încercările lor de a acoperi politica propusă cu un camuflaj „progresist”.

Statisticile privind cariile dentare la copii și la clasa muncitoare se publică pentru ca fluorizarea să poată fi vândută atât ca „protejare a copiilor”, cât și ca lupta împotriva „inegalității înrădăcinate”.

Dar care este situația reală de risc-recompensare a apei de la robinet fluorată?

Ei bine, singurul beneficiu potențial al fluorului este prevenirea cariilor dentare. Asta e tot. (Și chiar și atunci, supraexpunerea la fluor vă poate deteriora dinții prin fluoroză dentală).

Efectele secundare potențiale ale toxicității fluorurii sunt mult mai periculoase decât necesitatea unui tratament al conductei apei.

Există unele dovezi că fluorul ar putea crește riscul de cancer – un studiu din 2006 a constatat un risc crescut de osteosarcom la băieții tineri – dar cea mai gravă problemă asociată cu fluorul este neurotoxicitatea dezvoltării.

În 2012, un studiu de la Școala de Sănătate Publică de la Harvard a constatat că expunerea la fluor este în detrimentul dezvoltării intelectuale a copiilor, un autor al studiului spunând:

Fluorul pare să se potrivească cu plumbul, mercurul și alte otrăvuri care cauzează exodul chimic al creierului. Efectul fiecărui toxic poate părea mic, dar daunele combinate la scara populației pot fi grave, mai ales pentru că puterea intelectuală a generației următoare este crucială pentru noi toți.”

Aceste constatări au fost confirmate atunci când același grup a realizat un studiu pilot cu privire la efectul fluorizării pe termen lung la copiii chinezi.

Rezultatele au constatat că copiii crescuți în zone cu fluorizare pe scară largă a apei au avut un coeficient intelectual mediu spre mic decât copiii din zone fără fluor în apă:

„Acest studiu pilot într-o comunitate cu expuneri stabile la fluor pe viață susține noțiunea că fluorura din apa potabilă poate produce neurotoxicitate în dezvoltare”.

Pentru a rezuma: Fluorul din apă ar putea face viitoarele generații de persoane ascultatoare, credule și proaste.

Sau, cu alte cuvinte, este lucrul perfect pentru a începe să lansezi în apă atunci când tocmai ai încercat să lansezi o lovitură de stat globală și nu sunt suficient de mulți oameni care se încadrează în ea.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.