PNL, Aer de structură mafiotă!

29 sept.

Disciplina de partid este atât de greșit înțeleasă, încât PNL, în acest moment, se poate constata, e o formă de organizare vădit mafiotă, în descendența PCR.

La nivelul conducerii PNL s-au instituit grupuri de șantaj care aplică sancțiuni în drept nelegale, încălcând libertatea sub toate aspectele.

Dezbaterile interne din forurile ierarhice ale partidului se dovedesc a fi inexistente, criticile privind derapajele celor din conducere reprezintă adevărată sinucidere.

PNL se prezintă public după modelul recognoscibil al fostului partid totalitar, PCR, unde dezbaterile erau totuși mimate și chiar încurajate cu toate riscurile implicite unor asemenea manipulări.

Șeful suprem poate astfel, sub prezumția că ar asigura securizarea structurii politice pe care o reprezintă, să creeze un mediu intern dictatorial, infracțional.

Sunt toate premisele și riscurile ca PNL să se afilieze structural grupurilor infracționale de pe teritoriul țării, dacă nu cumva le reprezintă, fiind constituit în mare parte de persoane prinse în schemele subordonării inadmisibile.

Abordarea chestiunilor de urgență națională sau locală au devenit facultative pentru că interesul care susține partidul drept afacere și nu structură publică este unul deplin afirmat.

Acest mod de constituire și funcționare exclude orice abordări ideologice, strategice, cât despre sacrificiul personal pentru cauza publică, acesta este exclus.

Faptul că în interiorul partidului nu există dezbateri, nu sunt constituite centre de excelență privind actul de guvernare, reprezentare și promovare a democrației, promovează aceste rudimente drept veritabile grădini zoologice într-o disponibilitate periculoasă pentru societate.

Cum să ceri democrație, eficiență în soluționarea legislativă a treburilor publice unei structuri care funcționează după model militar.

Reformarea în general a partidelor politice, în sensul eliberării acestora de grupuri de interese antisociale, și degajarea structurilor de un mod de funcționare mafiot, impune o verificare juridică a statutelor acestora, care în mod vădit sunt nelegale.

Acest PNL și-a epuizat deja rolul pentru care a fost totuși creat și reprezintă o simplă formă de captivitate, contrară rolului unui partid în democrație.

IOAN VIERU/http://cotidianul.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.