DRAGOS BOTA :MINISTRUL TRAIAN IGAS ACUZA PRESSALERT.ro de „IRESPONSABILITATE”PENTRU DEZVALUIRILE DIN DOSARUL SPAGILOR!

9 aug.

Ministrul Igaş acuză PRESSALERT.ro de “iresponsabilitate” pentru dezvăluirile din dosarul şpăgilor.

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a reacţionat, aseară, în cadrul unei emisiuni la B1 TV la dezvăluirile PRESSALERT.ro privind apariţia numelui său în dosarul şpăgilor din vestul ţării, încercând să acrediteze ideea că nu ar fi informaţii reale. “A apărut această informaţie pe acest site care încearcă să se remarce pe plan central. Şi-a făcut un obicei ca în fiecare zi să publice anumite convorbiri dintre anumite persoane. Cât sunt de reala sau nu, va trebui să probeze ceea ce spune acest site. (…) Nu putem să ne jucăm cu cuvintele. Nu putem să fim atât de iresponsabili şi, din punctul meu de vedere, cel care lansează anumite teme pe care le aduce în discuţie sunt oameni iresponsabili “, a declarat Igaş. Oficialul a rămas fără replică atunci când i s-a amintit că informaţiile publicate sunt probe adunate de procurorii DNA în dosarele şpăgilor din vămi.

Pe tot parcul emisiunii, ministrul de Interne a încercat să manipuleze discuţia pentru a evita răspunsurile la întrebările care nu-i conveneau, încercând în mod penibil să discrediteze PRESSALERT.ro. Traian Igaş i-a luat din nou apărarea subcomisarului Cristinel Şaptebani, dar s-a încurcat în explicaţii. Iniţial a spus că nu avea nici un fel de informaţii că actualul şef al Poliţiei de Frontieră Caraş Severin ar fi implicat în dosarul şpăgilor din vămi, după care a admis că au apărut “anumite suspiciuni”. De altfel, ministrul a mai dat o dovadă de amatorism, uitând că Poliţia de Frontieră a fost demilitarizată şi susţinând că “Dacă omul respectiv, sau oricare alt ofițer sau subofițer din cadrul Poliției de Frontieră și nu numai au greșit, au încălcat legea, sunt responsabili să plătească pentru faptele lor. Eu nu am acoperit pe nimeni și nu vreau să acopăr pe nimeni”.

Igaş a afirmat că a ajus în fruntea ministerului “nu ca să protejez pe cineva. Am venit să fac lucruri bune”. Întrebat dacă-şi va da demisia în cazul în care vreunul dintre poliţiştii pe care-i creditează public şi îi susţine în funcţii vor fi puşi sub acuzare, ministrul de Interne, Traian Igaş, a susţinut că nu are de ce să facă lucrul acesta şi “atunci când voi considera eu că trebuie să-mi dau demisia o voi face”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.