LAURA CODRUTA LASCU(KOVESI) ACUZATA DE PLAGIAT DAR SUB PROTECTIA LUI BASESCU ,GRATIATA,IN SCHIMB PREMIERUL ROMANIEI VICTOR PONTA LINSAT MEDIATIC CHIAR DACA NU A PLAGIAT!!

30 iun.

Modul în care mass-media a tratat două subiecte similare, acuzaţiile de plagiat ale demnitarilor cu numărul 4 şi 5 în stat, dovedeşte că partizanatul politic a depăşit orice limită. Dacă acuzatul este din zona de influenţă a Cotrocenilor, nu este nicio problemă; dacă nu se află în graţiile preşedintelui, atunci se trece la execuţie.

Doar o adiere de vânt

Pe 18 mai a.c., Grupul de Investigaţii Politice, un ONG condus de fostul consilier al preşedintelui Emil Constantinescu, dădea publicităţii un material, însoţit şi de probe, prin care procurorul general, Laura Codruţa Kovesi, era acuzat că şi-a plagiat teza de doctorat.

Procurorul general este, prin natura funcţiei, al cincilea om în stat. Totuşi, presa a tratat periferic acuzaţiile de plagiat la adresa lui Kovesi.

„Romania Liberă” a publicat trei articole, ultimele două ţinând însă de partea de replică: „Grupul de Investigaţii Politice: Lucrarea de doctorat a Procurorului General Laura Codruţa Kovesi este un plagiat”, „Kovesi respinge acuzaţiile de plagiat şi cere CSM să-i apere reputaţi” şi „Îndrumătorul tezei de doctorat a lui Kovesi: Lucrarea procurorului general a fost verificată”. Evident, primul articol nu a beneficiat de un spaţiu central „în pagină”.

În „Gândul” au apărut două articole: „Mugur Ciuvică o acuză pe Laura Codruţa Kovesi de plagiat. Procurorul general respinge acuzaţiile şi cere CSM să-i apere reputaţia” şi “Codruţa Kovesi, plagiat”.

„Adevărul” a fost şi mai „zgârcit”, publicând un singur articol: „Un nou scandal de plagiat! Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, este acuzată că şi-ar fi copiat lucrarea de doctorat. Ea a sesizat CSM în apărarea sa”.

În ceea ce priveşte EVZ, cu foarte mare greutate am găsit o ştiruţă mică, de coloană, cu subiectul în cauză.

Televiziunile de ştiri nu s-au omorât cu firea şi, de asemenea, „comunităţile de intelectuali”, „asociaţiile profesionale din justiţie”, ONG-urile nu au semnat petiţii online şi nimeni nu a cerut demisia procurorului general.

Ponta, pus la zid din prima zi

În ceea ce-l priveşte pe Victor Ponta, de aproape o săptămână, publicaţiile mai sus amintite au publicat sute de articole în ceea ce priveşte acuzaţiile de plagiat. De trei ori pe zi, în ediţiile electronice, ştirile despre plagiat apăreau sub forma de „BREAKING NEWS”, „Şoc” etc. Editorialele au întors subiectul pe toate feţele, prezumţia de vinovăţie a predominat, s-au publicat şi republicat articole din presa străină scrise şi plecate din Bucureşti, s-au publicat toate apelurile, petiţiile şi cererile de demisie venite din zona „civică” etc. Etc. etc. S-a tras şi se trage din toate poziţiile. Culmea, joi seara, articolul privind informaţiile pozitive transmise de premier de la Bruxelles erau găzduite în „Gândul” în subsolul paginii de net, în timp ce în zona centrală erau „n” articole cu plagiatul.

P.S. Se impune totuşi o întrebare: CNATDCU, organismul care s-a reunit intempestiv şi fără acoperire legală în cazul Ponta, de ce nu a avut nicio reacţie în cazul Kovesi?

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.