LUNI ,BP.AL SENATULUI A DECIS INFIINTAREA UNEI SUBCOMSII DE ANCHETA PRIVIND MODUL CUM TRAIAN BASESCU,A PRIMIT PRIN FIICA SA IOANA BASESCU,UN CREDIT IMOBILIAR DE PESTE 1 MILION DE EURO DE LA CEC BANK!

18 nov.

Luni, Biroul Permanent al Senatului a decis înfiinţarea unei subcomisii de anchetă privind modul în care Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui, a primit un credit imobiliar de la CEC.

basescu-ioana-358x300

Subcomisia va activa în cadrul Comisiei de Buget-Finanţe din Senat, urmând să verifice dacă acest credit a fost obținut cu respectarea procedurilor legale.

Decizia a fost luată cu 10 voturi „pentru”, două abţineri şi un vot „împotrivă”, potrivit Mediafax.

Crin Antonescu a declarat, luni, că PNL va susţine înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă în cazul achiziţionării terenului de către Ioana Băsescu. Acesta a precizat că tema comisiei ar fi legată de contractul de împrumut încheiat cu CEC Bank.

Săptămâna trecută, premierul declara, la rândul său, că a discutat cu PSD despre constituirea a două comisii de anchetă pentru retrocedările din Ardeal şi implicarea unor instituţii ale statului în achiziţionarea de terenuri pentru persoane private, el menţionând: „Cazul Călăraşi”.

Premierul a declarat și duminică, la RTV, că se va verifica modul în care s-a acordat creditul de 4,6 milioane lei pentru Ioana Băsescu în scopul achiziţionării a 290 hectare de teren în judeţul Călăraşi.

Ponta a mai precizat că „CEC Bank este o instituţie bancară de stat, acţionar majoritar este statul, prin guvern şi ministrul Finanţelor are competenţa necesară”.

De asemenea, în contextul în care zilele trecute, ministrul Finanţelor a dezvăluit că Traian Băsescu l-a sunat şi i-a cerut să nu îl schimbe pe Radu Gheţea, preşedintele CEC Bank, Ponta a anunțat duminică faptul că Ghețea va fi schimbat.

Fiica preşedintelui Traian Băsescu, Ioana Băsescu a făcut publice, vineri, documentele aferente achiziţionării celor 290 de hectare de teren în comuna Nana, ea transmiţând presei duplicate ale contractului de vânzare-cumpărare, contractului de ipotecă şi contractului de credit.

Potrivit documentelor, terenul a fost cumpărat de la firma SC Berfige SRL, reprezentată de Bertola Fioravante, cetăţean italian cu domiciliul în Monaco.

Preţul de vânzare este de 5.844.864, 26 lei, echivalentul a 1.306.845 euro. Suma de 1.244.864, 26 lei a fost achitată din surse proprii de către Ioana Băsescu prin transfer bancar. Restul sumei, de 4.600.000 de lei provenind din creditul acordat de CEC Bank, unitatea pilot Victoria. Data înscrisă pe document este 9 septembrie.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.