NECHEZOL DE PRESEDINTE!

4 oct.

Imagini pentru KLAUS IOHANNIS,POZE

Nu mai avem nici procuror șef la DIICOT. L-a păpat Iohannis. Nu mai avem nici procuror șef la DNA. Nu pentru că a scoborît-o pe Luluța din înaltele-i sfere: Nu vrea Iohannis un alt procuor șef la DNA care să nu vină din decizia lui.

Nu avem nici procuror general al țării. De la destituirea lui Tiberiu Nițu, Parchetul General al României a funcționat cu o marionetă vopsită în democrat convins, el fiind unul dintre nemernicii trimiși pe capul condamnaților din penitenciarul Aiud și, mai apoi, la vînătoare de nesuferiți, de pesediști sau de români care huiduie și fluieră la gardul Cotrocenilor.

Nu avem șef la SIIJ din aceleași motiv. Nu vrea Iohannis. I s-a pus pata că SIIJ mușcă magistrații. A apărut o instituție care sperie procurorii și, din cauza ei, nimeni nu mai strigă ”să trăiți dom’ prședinte!”. Din cauza SIIJ nu mai au curajul să ia șpăgă și să facă dosare la comandă! Si nici să execute ordinele tembele. Boala lui Iohannis, adică pata asta cu SIIJ, s-a răspîndit repede la toți slugarnicii. De la Danileț la Tăpălagă și Dogioiu toți vor șoricioaică la Adina Florea în bucătărie. Tot corul de trompeți urăște SIIJ și cere exilarea interimarei, dărîmarea clădirii, abrogarea legii și legarea tuturor procurorilor și judecătorilor de crăcile plopului de la Cotroceni.

N-avem nici ministru de Interne! Nici ministru la Educație. Nici la Justiție. Cu o pupăză nu se face stat de drept.

N-avem nici ambasadori pe te miri unde. De fapt, nu avem președinte. Din greșeală am ales un ins primitiv care înțelege democrația ca un căprar. Nu sunt valabile decît ordinele sale. Gândirea lui este rațiune de stat, cod penal și constituție. Nu sunt de ispravă decît oamenii șterși, care ascultă prostește și nu întreabă nimic.

Cine nu-i de acord cu el spionează pentru Rusia și bolește cu ciuma roșie.
Cine nu stă drepți ține cu Putin. Cine e cocoșat îl batjocorește pe șeful statului și vrea să-i ia locul. Cine scrîșnește din măsele are gîndire autoritară și visează să ocupe postul de profesor de fizică la Sibiu. Tot ce atîrnă și bălăngăne se numește pendul. A fost prima lecție de fizică a profesorului Iohannis care nu mai știe nici drumul spre școală și nici cum arată coperțile cărților de Fizică de clasa a IX-a.

Statul român în mandatul Iohannis funcționează sub zodia haotică a interimatului. Un surogat de președinte semnează numai ce-i pică lui bine. Un fel de nechezol acru stîrnește furie și invită mereu la răzbunare. Ce fel de vocație democratică este aceea în care președintele sare cu bîta cuvintelor pe guvern, pe partide, pe pe magistrați?

Arbitrul conflictelor din societate a luat în spinare blana dobermanului furios și căciula bătăușului scăpat din lesa nevestei și a pornit la luptă.
Din reprezentantul poporului român s-a transformat în primul turist al țării. În loc să sprijine dezvoltarea mediului de afaceri autohton a rîs cu sadism la fiecare condamnare de businessman și la fiecare firmă îngropată în bălegarul acuzațiilor.

Cîte instituții ale statului mai funcționează normal și mai au conducători în fruntea lor? Cele pe care n-a apucat să le decapiteze și cele în care șefii tremură ca piftia și nu mai au curajul să își asume nici o decizie!
”Nu știu și nu mă interesează” a devenit o deviză de prostan ajuns din greșeală în fruntea unei cetăți!

Cu aerul că vrea anticorupție, Klaus Iohannis a paralizat România. A inventat acuzațiile strigate cu gura clămpănită și a instaurat țîfna nesupunerii față de CCR, față de justiție,față de bunul simț.

Din moment ce n-a putut instaura un climat democratic armonios și n-a găsit oameni cu care să colaboreze, el se califică drept autorul modelului de democrație bazată pe instituții conduse de oameni fără numire și fără capete!

EDITORIAL/CORNEL NISTORESCU/http?..cotidianul.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: