Cele cinci cereri pe care le are Austria pentru deblocarea aderării României la Schengen

14 dec.

Cele cinci cereri pe care le are Austria pentru deblocarea aderării României la Schengen

Problema azilului va juca pentru Austria un rol vital la viitorul summit al UE de la Bruxelles. Acest lucru a fost convenit de cancelarul austriac Karl Nehammer cu președintele Consiliului European, Charles Michel. Austria are cinci cerreri pe care solicită UE să le pună rapid în aplicare, relatează presa din Austria.

  1. Comisia UE ar trebui să plătească pentru operațiunile polițienești din străinătate pentru a combate migrația ilegală. În plus, se intenționează să ofere mai mult sprijin țărilor de frontieră externă în ceea ce privește protecția frontierelor, în special cu resurse financiare pentru viitoarele proiecte de infrastructură (de exemplu, construcția de garduri la granița dintre Bulgaria și Turcia).
  2. Comisia UE ar trebui – ca urmare a Directivei privind persoanele strămutate (statut de protecție mai rapid sau acces la piața muncii) – să elaboreze o „Directivă privind returnarea”.
  3. Procedurile de azil în țările terțe sigure trebuie să fie posibile – un model pe care Danemarca și Marea Britanie, de exemplu, îl urmăresc.
  4. Ar trebui să fie mai ușor să se revoce statutul de protecție al infractorilor.
  5. Comisia UE urmează să înființeze și să finanțeze un proiect-pilot pentru procedurile rapide de azil la frontiera externă a UE.

60m.ro – Știri de ultimă oră și ultimele știri online

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.