LA PETROSANI:CEA DE A DOUA ZI DE PROTESTE A 400 DE MINERI!

6 mart.

Cea de-a doua zi de proteste pentru minerii de la Petroşani.

Peste 400 de mineri protestează, încă de luni dimineaţă, la sediul Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani. Ortacii de la minele Lonea, Vulcan, Paroşeni, Livezeni şi Lupeni au întrerupt lucrul. Ei susţin că nu s-au respectat înţelegerile încheiate la 1 februarie cu Ministerul Economie.

Ortacii sunt supăraţi că Ministerul Economiei nu le respectă drepturile. Minerii s-au strâns încă de luni dimineaţă în faţa sediului Companiei Naţionale a Huilei, fiind atent supravegheaţi de forţele jandarmeriei şi de poliţişti.

Minerii au strigat lozinci împotriva reprezentanţilor Ministerului Economiei. Ei protestează în schimburi, sperând că acţiunea lor nu va rămâne fără ecou.

Minerii reclamă în principal nerespectarea unui memorandum aprobat de fostul ministru al Economiei Ion Ariton, în baza căruia sporul de periculozitate al ortacilor ar fi trebuit aliniat la legile actuale, iar grila de salarizare ar fi trebuit actualizată. Acest lucru ar fi presupus o creştere a salariilor cu circa 10 la sută.

Aproximativ 400 de mineri se aflau şi marţi dimineaţă în faţa Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani. Ei sunt minerii din schimbul întâi, care i-au înlocuit pe cei din schimbul patru care au protestat toată noaptea.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.