VICEPRESEDINTELE PSD CONSTANTIN NITA:TRAIAN BASESCU VA FI SUSPENDAT DACA NU RESPECTA VOTUL POPULAR SI NU-L NUMESTE IN FUNCTIA DE PREMIER PE PONTA!

16 nov.

Băsescu, avertizat din nou că va fi suspendat.

Încă un lider PSD îl avertizează pe Traian Băsescu că va fi suspendat dacă nu respectă votul popular.

Vicepreşedintele PSD Constantin Niţă a declarat, la RFI, că preşedintele Traian Băsescu va fi suspendat dacă refuză nominalizarea lui Victor Ponta după alegeri în cazul în care Uniunea câștigă majoritatea.

Niță a precizat că desemnarea lui Ponta drept premier din partea USL dacă Uniunea va câştiga alegerile din 9 decembrie a fost făcută de către Congresul partidului şi de către Congresul partidelor ce alcătuiesc Uniunea Social Liberală.

„Deci nimeni nu-şi poate permite acum să spună «Ştiţi, noi nu-l mai dorim pe domnul Ponta!». Este o decizie politică a forurilor de partide care constituie alianţa, prin urmare aici lucrurile nu se mai pot schimba (…) Ce se poate schimba? Probabil că domnul Băsescu nu-l va nominaliza pe domnul Ponta şi atunci are domnia sa o problemă, în sensul că noi suntem decişi, partidele sunt decise ca în condiţiile în care nu se va întâmpla lucrul acesta, într-o majoritate de peste 51%, atunci nu urmează decât procedura constituţională de suspendare, este evident lucrul acesta!”, spune vicepreşedintele PSD, citat de RFI.

Întrebat dacă USL poate veni cu altă propunere de prim-ministru, Constantin Niţă a răspuns: „Deocamdată nu, în condiţiile în care există o decizie a forurilor deliberatoare din partid. Este o decizie politică luată şi prin urmare, noi trebuie s-o respectăm!”.

Traian Băsescu a declarat recent că va desemna după alegeri un premier care să servească „interesul naţional”, precizând că afirmaţiile politicienilor despre suspendarea sa nu îl impresionează şi că nu îi este frică de politicieni. În opinia liderului PNL, Crin Antonescu, pentru Traian Băsescu interesul național înseamnă bunul lui plac.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.