DIN CICLUL GURA PACATOSULUI ,ADEVAR GRAIESTE. INTAIUL PENAL AL ROMANIEI,TRAIAN BASESCU „DACA VOI AJUNGE IN INSTANTA, AMINTITI-VA CA NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE!”

5 feb.

Traian Băsescu a susţinut marţi la Palatul Cotroceni un scurt discurs în faţa absolvenţilor Institutului Naţional de Magistratură.

 

Imagine

 

Băsescu şi-a încheiat discursul cu lacrimi în ochi, spunându-le viitorilor magistraţi: „Dacă vreodată voi ajunge în instanţa în care dumneavoastră lucraţi, vă rog să vă aduceţi aminte că nimeni nu e mai presus de lege”.

Traian Băsescu le-a mai spus tinerilor magistraţi că este un lucru rău că se umblă la legile privind justiţia, recomandându-le să reacţioneze împotriva legilor care prin conţinutul lor factorizează infractorul şi fac ca statul să nu poată combate corupţia.

Acesta le-a spus absolvenţilor INM că se fac presiuni la adresa justiţiei, în prezent umblându-se la partea de legislaţie, ceea ce este „un lucru rău”.

„Nu vă amăgiţi, înainte de a intra în prima şedinţă, citiţi raportul CE despre justiţia din România”, le-a spus Băsescu tinerilor magistraţi.

El a adăugat că dacă vor citi rapoarte CE despre justiţia din România şi despre jusiţia din toate ţările UE, vor constata că deocamdată nu au un aliat în clasa politică.

„Numai dumneavoastră vă puteţi apăra”, le-a spus Băsescu magistraţilor, referindu-se la presiunile politice.

„Când veţi constata că prin legi se impune de către politic diminuarea capacităţii justiţii, reacţionaţi şi nu acceptaţi ca justiţia din România să fie pusă sub control politic”, a spus Băsescu.

El a adăugat că o ţară fără justiţie puternică şi eficientă este o ţară care nu are viitor.

„Nu acceptaţi legi care prin conţinutul lor factorizează infractorul”, le-a mai spus Băsescu absolvenţilor INM.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: