LA SINTEZA ZILEI: CU CE II ARE LA MANA TRAIAN BASESCU PE PREZIDENTIABILI?!

17 iun.

 
 
 
Iohannis, Diaconescu, MRU - Cu ce îi are la mână Traian Băsescu pe candidaţii la Preşedinţie 418
Foto: captura Antena 3

Este candidat la Preşedinţie şi recunoaşte că a fost şantajat. Voia să conducă PSD, a candidat chiar pentru această funcţie, după care a demisionat şi din partid şi din toate funcţiile pe care le avea în această formaţiune politică.

 
A fost şeful Administraţiei prezindenţiale în mandatul actualului preşedinte Traian Băsescu, iar acum este candidatul la Cotroceni al partidului Elenei Udrea: Cristian Diaconescu.

 
Soţia sa a fost preşedinte al Eximbank, banca statului, funcţie din care a adus un mare prejudiciu instituţiei.
 
Cristian Diaconescu este acum candidat la prezidenţiale din partea preşedintelui, deşi el spunea că nu se va duce niciodată la Traian Băsescu.
 
„Îmi aleg singur opţiunile atunci când doresc şi nu trebuie să dau explicaţii”, susţine Cristi Diaconescu.
 
Iată, mai jos, ce spunea Cristian Diaconescu în 2010. Interviul a fost prezentat luni, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

Dosar penal, pe numele soţiei lui Diaconescu. Ce s-a întâmplat cu dosarul

Presa scria, în 2005, că Diaconescu a ascuns că soţia sa câştigă sute de milioane de lei pe lună, mai exact 800 de milioane de lei, salariu lunar.

 
Mariana Diaconescu a fost timp de patru ani preşedinte al Eximbank, bancă cu capital majoritar de stat. 
 
În 2001, Cristian Diaconescu a devenit secretar de stat în MAE în Guvernul Năstase, iar soţia sa a fost numită preşedinte al Eximbank.
 
Ulterior, un raport al Curţii de Conturi susţine că fost conducere Eximbank a cauzat un prejudiciu de 6,4 milioane de euro.
 
În acest caz, DNA a deschis un dosar care o viza pe Mariana Diaconescu pentru aceste prejudicii urişase, soţia lui Diaconescu fiind urmărită penal. Apoi, DNA a închis dosarul şi a dispărut ca şi cum nu ar fi existat.

Actualul primar al Sibiului şi posibil candidat pentru fotoliul de la Cotroceni, Klaus Iohannis, este acuzat că a împroprietărit ilegal un cetăţean germna pe baza unor acte false.
 
Astfel, în 2006, Kalus Werner Iohanis era cercetat de DNA pentru trafic de influenţă, edilul fiind, practic, capul unei reţele specializate în retrocedări ilegale de imobile.
 

 
Klaus Iohannis susţine că şi-a cumpărat şase case doar din salariul de profesor şi cel de primar. Potrivit declaraţiei de avere, primarul Sibiului şi soţia sa au cumpărat din 1992 până acum şase imobile – trei apartamente şi trei case, pe care acum le închiriază. 
 
Întrebat din ce bani a reuşit această performanţă demnă de invidiat, Iohannis a răspuns: „Din banii mei”. 
 
„Este, dacă vreţi, un model extrem de simplu. Din relativ puţini bani şi din ce am avut, am pornit cu soţia de la un apartament de patru camere pe care l-am cumpărat din banii de nuntă. Din acei bani şi bani adunaţi, din meditaţii, salarii, am facut următoarea achiziţie, am închiriat, am adunat banii, am mai făcut una…”, a explicat edilul.
 
În 2012, Iohannis a câştigat de la Primăria Sibiu un salariu de 39.000 de lei şi a avut venituri din chirii de 114.000 lei. 

Olguţa Vasilescu (PSD): Iohannis, cel mai bun candidat care să se bată cu stânga
 
Primarul PSD al Craiovei este de părere că Iohannis este cel mai bun prezidenţiabil care să se bată cu PSD.
 
„Din punctul nostru de vedere ar fi cel mai bun candidat care să se bată cu stânga”, a spus primarul PSD al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, luni, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

Moştenirea Gojdu: Cine a cedat patrimoniul de un miliard de dolari
 

Averea lăsată de Emanoil Gojdu României a ajuns în posesia Ungariei şi România a cedat orice pretenţie. Mai exact, ministrul de Externe de la momentul respectiv, Mihai Răzvan Ungureanu, a semnat un acord prin care ceda averea Gojdu în favoarea Ungariei, care a naţionalizat această avere în anul 1952. 

 
Prin acest acord pretenţiile din partea României asupra acestei averi urmau să fie închise.
 
Emanoil Gojdu a fost un avocat de succes şi patriot ardelean de origine aromână, familia sa fiind originară din Moscopole. Gojdu a fost un luptător neobosit pentru drepturile românilor din Transilvania. 
 

 

Fostul premierul al României, Mihai Răzvan-Ungureanu, s-a bucurat pe vremea când era şeful Guvernului de un bucătar care era angajat al SPP şi care a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.