Breaking News: Intenţia preşedintelui Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului. Ministrul de externe al Autorităţii Palestiniene a convocat Liga Arabă la o reuniune de urgenţă

5 dec.

agnus dei - english + romanian blog

Oficialii americani au anunţat că este probabil ca preşedintele Trump să anunţe, în zilele următoare, că Statele Unite recunosc Ierusalimul drept capitală a Israelului, într-o acţiune care, consideră criticii, va inflama suplimentar situaţia din regiune. 

Israelul consideră Ierusalimul drept capitala sa „eternă şi reunificată”.Comunitatea internaţională nu a recunoscut niciodată Ierusalimul drept capitală a Israelului şi nici anexarea părţii sale estice de către Israel în 1967. 

În cursul unui forum organizat la Washington, Jared Kushner, ginerele şi totodată consilierul apropiat al preşedintelui american, a anunţat — duminică — că Donald Trump nu a luat încă o decizie asupra unei eventuale mutări a ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim şi continuă să analizeze opţiunile. Totuşi,  ministrul de externe al Autorităţii Palestiniene a convocat Liga Arabă la o reuniune de urgenţă.

Statutul oraşului este foarte controversat, având în vedere că atât israelienii, cât şi palestinienii pretind că Israelul este capitala lor…

Vezi articolul original 96 de cuvinte mai mult

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.