În numele Guvernului, Unifarm a achiziționat măști care … nu sunt măști sanitare!

11 mai

Responsabilitatea pentru problemele reclamate cu privire la măștile medicale achiziționate din China aparține cumpărătorului, furnizorul respectând cerințele constractuale solicitate, se arată într-un comunicat emis de Ambadada RP Chineze la București.

Reacția vine după ce autoritățile române au dispus retragerea de urgență din spitale a unui tip de măști medicale produse și achiziționate din China în luna aprilie, declarate la nivel european periculoase.

În condițiile în care Ambasada Chinei informează că “potrivit exportatorului chinez, acesta a furnizat măștile FFP2 în conformitate cu cerințele contractului, iar aceste măști nu sunt măști sanitare”, trebuie clarificate responsabilitățile cu iz penal la București.

Mai mult, compania Unifarm devoalează faptul că nu este direct importator ci că este un simplu pion în cadrul unei rețele de intermediari care pe românește i-au tras o uriașă țeapă!

În cadrul unui comunicat emis de importatorul agreat de Guvernul României, compania Unifarm, se arată că ”am solicitat importatorului înlocuirea acestora cu măști conforme”, și că a fost stopată distribuția măștilor în spitale!

În cadrul unui alt comunicat, Compania Națională Unifarm arată statul statul român i-a încredințat, la data de 16.03.2020, ”un fond pentru a ajuta la asigurarea necesarului pentru situația de urgență”, dar că fondul nu poate fi irosit ”pe avansuri pentru importuri pentru care nu avem control”.

Dat fiind că Unifarm a încheiat ”mai multe contracte de furnizare cu diverse companii, cu producători (…) ori direct cu state dispuse să ne ajute”, ar fi o dovadă de responsabilitate și transparență să fie prezentată public lista tuturor furnizorilor și intermediarilor, români și străini, care au tranzacționat achiziția de produse medicale în numele și pe banii României.

http://dantomozei.ro/

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: