Daniel Funeriu: Modul în care a fost făcută debăsificarea de către Klaus Iohannis a fost unul idiot

14 dec.

Daniel Funeriu: Modul în care a fost făcută debăsificarea de către Klaus Iohannis a fost unul idiot

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, a analizat regimul Iohannis din perspectiva resursei umane. „S-a pierdut enorm de multă competență”, este concluzia trasă de Funeriu, care îl acuză pe actualul președinte că a promovat o serie de „nulități” în poziții cheie din statul român.

„Președintele Iohannis a dus o campanie radicală de debăsificare ale cărei rezultate negative se văd azi. Eu însumi am spus de nenumărate ori că schimbarea este esența democrației, că nu poți să faci băsism cu oamenii epocii Iliescu și Iohannism cu oamenii epocii lui Băsescu, deci schimarea era legitimă.

Modul în care a fost făcută debăsificarea a fost unul idiot. S-a pierdut enorm de multă competență. Nu mă includ aici, pentru că eu oricum nu voiam să mai fac parte din conducerea țării în această perioadă, dar mă întreb cât de idiot poți să fii, cât de ne-iubitor de țară și iubitor al propriului nombril, încât să îți bați joc de expertiza unui Miclea, unui Teodor Baconschi, ca să numesc doar doi oameni cu rezultate remarcabile, a căror calitate intrinsecă nu are nimic de-a face cu politica?

Da, schimbă oameni, dar pune în loc unii mai buni, reciclează competența, fie și din spatele cortinei.

La un moment dat, observând cum îi ies toate jocurile politice, mi-am spus că Iohannis se descurcă bine. Doar că jocurile politice te duc la putere. Adevăratul test al unui om de stat este ce face cu puterea. Iohannis nu numai că nu a făcut nimic cu puterea, ci mai mult: promovând o bandă de nulități în poziții cheie, din care nu vor fi ușor scoși, a blocat dezvoltarea* României pentru ani buni.

Un președinte eșuat în propriile-i ambiții mărunte, de om mărunt al unei țări pe care putea să o facă mare dar a ales să o lase măruntă.

Da, ar fi nevoie de un viitor președinte cu anvergură. Dar în acești 10 ani atât de mult au fost ditruse în fibra lor presa, mediul politic, discursul public, ideile din spațiul public, încât cu greu vom putea evita o luptă între personaje fără relief și vânzători de iluzii.

Rămânem cu norocul că sunt suficienți oameni deștepți în țara asta ca să trecem, cum putem, și peste asta.

*nu vă lăsați înșelați de „creșterea PIB-ului”. Creșterea PIB-ului e un lucru bun, dar care arată doar o față a României: cea care îți spune unde pot merge oamenii în vacanță și ce mașini își pot cumpăra. Capitalul uman, însă, e tot mai sărac în epoca Iohannis și pentru a observa asta nu e nevoie decât de puțin bun-simț”, a concluzionat Daniel Funeriu, pe pagina sa de Facebook.

60m.ro – Știri de ultimă oră și ultimele știri online

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.