Cornel Nistorescu: Iohannis mai avea un pic şi ne spunea: „Dacă faceți gură și protestați vă ia mama dracului pe toţi!”

17 dec.

Cornel Nistorescu: Iohannis mai avea un pic şi ne spunea: „Dacă faceți gură și protestați vă ia mama dracului pe toţi!”

Jurnalistul Cornel Nistorescu scrie, într-un articol în Cotidianul, că Iohannis arată pe deplin „tupeul omului cu gînduri sărace, pe care rigiditatea și trufia îl închid în niște limite”.

„Ne cere să tăcem și să fim de acord că el este marele conducător. El comandă la autoritățile publice și tot ce înseamnă stat român. Nu este în stare să ne reprezinte, dar este hotărît să ne oblige la respectarea deciziilor sale. Cu cine le-a luat? Cu Guvernul? Nu avem nici o informație în acest sens! Cu SRI? Nu este treaba acestei instituții! Cu parlamentarii? Nu-i suportă! Președintele poate decide în reprezentarea externă a țării, dar nu în consumul de motorină și în contrabanda cu lemn din pădurile României. Nu el este meșter grindă la primării și la marile firme private sau de stat!”, sc rie jurnalistul.

Iată textul:

„De ce s-o fi aruncat președintele să garanteze un lucru pentru care putea să tacă? Eventual, să ofere o asemenea garanție după întîlnirea șefilor de stat și de guvern din 15 decembrie? Așa, ca să se afle în treabă? Ca să nu-i supere pe nemți și pe austrieci? Sau ca să arate că el n-are nicio vină în ploaia de acuze și înjurături la adresa austriecilor și a Comisiei Europene?

Nae, un prieten mai vechi, mă sună și mă întreabă un lucru simplu:

-Tu de ce crezi c-a făcut asta? Să ne enerveze sau să le arate austriecilor că el n-are nici un amestec în nemulțumirea asta!

-Nu știu, jur! Că nu spune de ce face, nici ce face, nici ce dă, nici ce promite și nici ce cere!

– Să știi că eu merg să-mi scot banii de la banca austriacă. Și în chestia cu boicotul, află că nu mai bag nici benzină de la OMV!

Ce vrea să spună președintele? Că, în ciuda refuzului austriac, noi rămînem niște domni. Nu-i adevărat!? Țara geme de înjurături și la adresa Cotrocenilor, și a Vienei, și a Palatului Victoria! Ofensa a fost atît de grosolană și de nedreaptă că și băbuțele din piață înjură Austria și întreabă, ce vor căcănarii ăia de la Bruxelles?

Nu merge cu mănuși de mătase și nici cu vorbe dulci! Am fost atinși la un drept pentru care ni s-au întins urechile de așteptare și am fost tratați cu dispreț. Nu umiliți! România nu poate fi umilită de un refuz. Poate fi ofensată. Poate fi nedreptățită. Poate fi înșelată. Dar nu dezonorată și nu umilită. Demnitatea și onoarea nu cad ca frunzele și ca părul și nu sunt ocazionale. Le ai sau nu le ai!

Vederile lui Klaus Iohannis sunt net diferite, dacă nu, chiar pe dos față de ale populației. Le zice alor noștri că el și ei din ceata sa au muncit pe brînci!

Se vede, fraților!

„Ne-am implicat cu toții, şi colegele, și colegii care sunt acum cu mine în sală și care se preocupă intens de aceste chestiuni și miniștrii care au fost implicați s-au preocupat, şi-au făcut treaba. Mi s-a părut puțin ciudată vânătoarea de vinovați care s-a declanșat în unele medii. Vinovații nu se găsesc în București, nici în România„ (…..)

Argumente pentru Gogu de la berărie!

Decizia prezidențială care l-a înfuriat pe Nae a avut același efect și asupra multora dintre compatrioți. Cum să le dai alegătorilor tăi un asemenea semnal?

„Vreau să vă spun foarte clar: nu va exista, deci, atenție, nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului sau autorităților publice. Nu așa se tratează astfel de probleme. Este evident că până aici s-au făcut deja pași importanți„

Ni se cere să tăcem și să fim de acord că ele este marele conducător. El comandă la autoritățile publice și tot ce înseamnă stat român. Nu este în stare să ne reprezinte, dar este hotărît să ne oblige la respectarea deciziilor sale. Cu cine le-a luat? Cu Guvernul? Nu avem nici o informație în acest sens! Cu SRI? Nu este treaba acestei instituții! Cu parlamentarii? Nu-i suportă! Președintele poate decide în reprezentarea externă a țării, dar nu în consumul de motorină și în contrabanda cu lemn din pădurile României. Nu el este meșter grindă la primării și la marile firme private sau de stat!

Mesajul său de ieri ține de tupeul omului cu gînduri sărace și pe care rigiditatea și trufia îl închid în niște limite.

Adică, mucles români! N-aveți voie să vă luați de austrieci! Eu sunt șeful! Și la benzinării, și la gaze, și la exportul de lemne! Nu mai lipsește decît avertismentul de tip Dacă faceți gură și protestați vă ia mama dracului! Nu vă mai las nici în vacanțe!“”.

https://60m.ro/

2 răspunsuri sa “Cornel Nistorescu: Iohannis mai avea un pic şi ne spunea: „Dacă faceți gură și protestați vă ia mama dracului pe toţi!””

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: