FRONTPRESS.ro: HARTA INFRACTIONALITATII DIN ROMANIA!

5 oct.

HARTA infracţionalităţii. Află care este cel mai periculos judeţ din România şi care este situaţia în TIMIŞ!

Care este cea mai sigură zona din România, cel mai liniştit oraş, judeţ? Unde sunt cele mai multe, dar şi cele mai puţine infracţiuni, în ce judeţe? Şi unde a crescut cel mai puţin/mult numărul infracţiunilor? Întrebări la care mulţi români îşi doresc un raspuns! Portalul Econtext.ro a realizat harta infracţionalităţii în România, calculând numărul de infracţiuni din fiecare judeţ, raportate la 100.000 de locuitori. Ei au folosit datele din 2009, cele mai recente publicate.

Astfel, cel mai periculos judeţ este Hunedoara, cu 2.549 de infracţiuni, urmat de Gorj (2.352) şi Alba (2.207). În alte zece judeţe s-au înregistrat între 1.000 şi 1.500 de infracţiuni la suta de mii de locuitori, printre care Harghita, Mureş, Satu Mare sau Arad. În Timiş au fost înregistrate 1324 de cazuri! Un singur judeţ prezenta, în 2009, sub 1.000 de infracţiuni la suta de mii de locuitori: este vorba despre Galaţi (956).

Econtext.ro a realizat, de asemenea, topul infracţionalităţii, în funcţie de evoluţia numărului de infracţiuni între 1990 şi 2009. Aici, “conduce” Harghita, cu o evoluţie de 724%, urmată de Alba (547%) şi Argeş (461%). Cea mai mică diferenţă s-a înregistrat în Galaţi (o creştere de “doar” 71% între 1990 şi 2009) şi Brăila (88%). În Timiş, infracţiunile au crescut în ultimii 19 ani cu 160 de procente, de la 494 de cazuri în 1990 la 1324 în 2009.

Trebuie spus că numărul infracţiunilor a crescut semnificativ în toate judeţele, din mai multe motive: scăderea nivelului de trai, şomajul, dar şi creşterea calităţii forţelor de ordine, care reuşesc să prindă mai mulţi infractori, notează sursa citată.

Econtext.ro a definit următoarele tipuri de infracţiuni: împotriva persoanei (vătămare, omor, viol, lovituri), împotriva patrimoniului (furt, tâlhărie, delapidare, înşelăciune), contra avutului privat şi public (furt, tâlhărie, delapidare, înşelăciune), infracţiuni silvice, infracţiuni de serviciu (dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, primire de foloase necuvenite), infracţiuni contra autorităţii (ultraj), infracţiuni economice (speculă), infracţiuni care aduc atingere unor relaţii privind convieţuirea socială (ultraj contra bunelor moravuri), infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Sursa: FrontPress.ro

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.