AGERPRES:VICTOR PONTA DECLARA RAZBOI STATULUI MAFIOT PATRONAT DE BOC SI BASESCU!

7 oct.

Lupta se dă împotriva statului mafiot patronat de Boc şi Băsescu
Victor Ponta anunță primele trei măsuri ale PSD la guvernare.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, că primele trei măsuri pe care le-ar lua partidul său când va ajunge la guvernare vizează fiscalitatea în trei trepte, reducerea contribuţiilor sociale şi reducerea la jumătate a cheltuielilor materiale ale instituţiilor de stat, potrivit Agerpres.

‘Din punctul de vedere al măsurilor economico-fiscale, cred că trebuie introdus sistemul de fiscalitate pe care noi l-am lansat, acela cu trei trepte, cred că trebuie reduse cotele de contribuţie la asigurările sociale şi cred că trebuie reduse la jumătate, din prima zi a guvernării, cheltuielile cu bunuri şi servicii ale instituţiilor publice centrale şi locale. M-am gândit acum pe loc la cele trei pe care le consider cele mai importante, dar vă spun sincer, am suficientă experienţă în domeniul administrativ ca să nu pretind că dacă iei trei măsuri deodată tot statul român va funcţiona bine. Trebuie să ai o anumită strategie şi trebuie să o pui în practică. La fel de importantă şi utilă este reducerea TVA la produsele agricole’, a precizat Victor Ponta într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Cluj.

Potrivit lui Ponta, pentru reconstruirea României este nevoie de un „efort naţional”, cum a fost în decembrie 1989 împotriva statului comunist, numai că acum lupta se dă împotriva „statului mafiot”, „patronat de Boc şi Băsescu”.

„Sunt convins că vom câştiga alegerile. Dar sunt foarte îngrijorat de ce va trebui să facem după. România nu a fost niciodată după 1989 atât de distrusă din punct de vedere social, economic şi politic. Or ca să reconstruieşti România e vorba de un efort naţional, aşa cum a fost necesar în decembrie 1989 ca să scapi de ceea ce este astăzi un stat mafiot. […] În România statul este cel care te fură cel mai mult, te şantajează dacă ai o afacere, statul îţi taie orice speranţă de a găsi un loc de muncă. Acum, la fel ca în ’89, când am luptat cu toţii cu statul comunist, trebuie să luptăm acum cu statul mafiot. Nu este o bătălie uşoară”, a mai declarat Victor Ponta, potrivit antena3.ro, care ciatează Mediafax.

El a adăugat că este necesară şi restructurarea sistemului bugetar şi disponibilizarea celor angajaţi pe criterii politice.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.