CERERE INEDITA ADRESATA CCR!

19 iul.

Un cuplu format dintr-un român şi un american a solicitat Curții Constituționale recunoaşterea căsătoriei, oficiată în Belgia, informează Adevărul. Cererea se va judeca în aceeași zi cu una contrară, de modificare a articolului 48 din Constituţie prin care termenul „soţi“ să fie înlocuit cu formula „bărbat şi femeie“.

Cei doi s-au căsătorit la Bruxelles în 2010 și, ulterior, au atacat în instanță faptul că o căsătorie între două persoane de același sex nu este recunoscută pe teritoriul României. Judecătoria Sectorului 5 a admis excepția de neconstituționalitate și au trimis-o către judecătorii constituționali.

Urmează ca, miercuri, CCR să se pronunțe. În cazul în care va decide că articolul 277 este neconstituțional, practic toate căsătoriile de acest fel încheiate în străinătate între un român și o persoană de altă naționalitate ar trebui recunoscute în România.

2 răspunsuri to “CERERE INEDITA ADRESATA CCR!”

  1. Mircea Scalat 19 iulie 2016 la 1:08 pm #

    Intru-cit in limba romana exista pentru substantive calificarile de gen, precum: Masculin, Feminin, Neutru; este normal ca la plural sa fie SOTI-PARINTI, iar la Singular sa fie Sot-Tata si Sotie-Mama.
    In situatia unui mariaj/contract civil intre indivizi de acelasi sex, nu se pune problema cine va fi Tatal si cine va fi Mama?
    Dealungul istoriei umanitatii de la intemeierea Familiei ca celula a vietii sociale, a existat Familia Matriarhala si mai apoi cea Patriarhala si mai apoi cea Patriarhala Monogama. Ceea ce se propune este oare o evolutie normala? Ori un accident in mentalul unei minoritati cu orientari sexuale NENATURALE, native ori dobindite?

    Apreciază

    • octavpelin 19 iulie 2016 la 4:08 pm #

      Mircea,MINORITATEA GAY ESTE BOLNAVA PSIHIC.ADEVARATA FAMILIE ESTE FORMATA DIN FEMEIE SI BARBAT!

      Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.