PURTATORUL DE CUVANT AL PSD ,ADRIAN DOBRE :”IN COMUNICATUL DNA EXISTA O EROARE IN CAZUL DRAGNEA – TEL DRUM!”

8 iul.

PSD contrazice o informație din comunicatul DNA, cu privire la ancheta in rem care vizează o parte dintre informaţiile publicate de Rise Project şi care ar putea duce la șeful PSD, Liviu Dragnea.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, a declarat vineri seara, la Antena 3, că ancheta ar fi început în 2015, și nu în 2016, aşa cum a anunţat DNA.

„De fapt, e o petardă. Există o eroare în comunicatul DNA: au spus 19 februarie 2016, dar, de fapt, ancheta este deschisă din 19 februarie 2015. A fost la un moment dat un comunicat, care a precizat că la 19 februarie 2015 s-a pornit o anchetă in rem pentru supravegherea unor tranzacții cu privire la alte persoane care au fost prinse într-o anchetă. Toată povestea e o ciorbă reîncălzită, nu există nicio dovadă în ce scriu oamenii respectivi acolo, la Rise Project”, a declarat Dobre.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD, „nimeni nu găseşte o legătură cu preşedintele Dragnea. S-a încercat din răsputeri, dar nu s-a reuşit.”

Rise Project a publicat joi un raport atribuit Direcţiei Generale de Protecţie Internă, intitulat „Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman”, care descrie o „reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene şi guvernamentale. În acest document, Dragnea este prezentat drept „deţinătorul majoritar al acţiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”.

Vineri, DNA a anunţat că ”o parte dintre aspectele conţinute în investigaţia jurnalistică publicată” fac obiectul unui dosar penal in rem.

„O parte dintre aspectele conținute în investigația jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (față de fapte) sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției.
După începerea urmăririi penale in rem au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relații de la autoritățile naționale și de la autoritățile din Brazilia”, se arăta în comunicatul DNA.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.