Adina Portaru: Are Curtea de Justiție a Uniunii Europene competența să redefinească noțiunea căsătoriei pentru toți cetățenii Uniunii Europene?

6 dec.

agnus dei - english + romanian blog

Dr. Adina Portaru, ADF International, 20 noiembrie 2017 – În data de 21 noiembrie 2017 au avut loc – în fața celei mai importante instanțe din Uniunea Europeană – audierile în cazul Coman și alții pentru a se răspunde la întrebarea: are Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) competența să redefinească noțiunea căsătoriei pentru toți cetățenii Uniunii Europene?

Soluția ce se va pronunța în această cauză ar putea leza suveranitatea statelor membre ale Uniunii Europene (UE), în ceea ce privește definiția legală a căsătoriei și a familiei. Astfel, urmare acestei soluții, UE ar putea forța statele membre să legalizeze căsătoriile între persoane de același sex oficiate în alte state membre, în ciuda reglementării proprii naționale legate de acest aspect. În prezent, 14 state din UE definesc, în mod exclusiv, căsătoria ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie. Mai mult, 7 dintre aceste state au consfințită această…

Vezi articolul original 232 de cuvinte mai mult

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.