Circulă o ştire provocatoare conform căreia, în nord-vestul Bulgariei se strâng semnături pentru separarea regiunii şi alipirea acesteia la România

7 ian.

CER SI PAMANT ROMANESC

De câteva săptămâni serviciile secrete bulgare și agenți ai acestora din România încercă să arunce pe piața media o așa zisă știre despre faptul că trei regiuni din Bulgaria ar dori să se alipească României, transmite corespondentul Romanian Global News din Vidin.

Conform acesteia, locuitorii din nord-vestul Bulgariei strâng semnături pentru separarea regiunilor Vidin, Montana şi Vraţa de restul ţării. Oamenii spun că vor autonomie sau… unirea cu România, scrie site-ul televiziunii naţionale NOVA, din Bulgaria.

În aceste trei județe din nord-vestul Bulgariei se spune că ar fi dorită organizarea unei  consultări populare în vederea declarării independenţei.

Organizatorul acestui „referendum”, politicianul local Boris Kamenov, a declarat pentru presa din țara sa că după obținerea independenței cele trei județe vor cere să adere la România.

Conform televiziunii NOVA şi site-ul Novinite.com., locuitorii din județele Vidin, Vratsa și Montana spun că vor să scape regiunea de corupția din țară.

Kamenov a subliniat că „bulgarii…

Vezi articolul original 515 cuvinte mai mult

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.