Prăbușirea Silicon Valley Bank, pe înțelesul omului simplu

14 mart.

Prăbușirea Silicon Valley Bank, pe înțelesul omului simplu

În timp ce Silicon Valley Bank se ducea accelerat în cap, CEO-ul băncii se ocupa intens cu programe și propagandă elgebetechiu. Evident, zisul CEO nu a omis să vândă acțiuni deținute la bancă, în valoare de cca 3,5 mil dolari (un mizilic, de altfel), cu doar 3 săptămâni înainte de faliment, scrie avocatul Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook.
„În mod cinic și în stilul stupid al filmelor de propagandă holiudiene, zisul CEO le-a transmis șomerilor cauzați de falimentul băncii un mesaj lacrimogen, cum dă bine pă propagandă woke.
La rugăciunile insistente ale plângărețului CEO, guvernatorul neo-marxist al Californiei a cerut guvernului SUA să salveze trezita și corecta politic bancă. Paradoxal, trezitul guvern SUA nu a dat niciun cent, semn că se merge pe scenariul de la recenta nenorocire bancară, din 2008: deversare controlată, sacrificiu al unor țapi ispășitori, bail out pentru băncile care rămân în viață după sinistru. Chestia e că, spre deosebire de iepoca Bush jr. – Ooh Bama, nu mai sunt bani – s-au dus toți pe ”lupta” contra plandemiei, contra schimbării climaterice și contra putinului. În plus, nu se mai pot tipări dolari – datoria publică a SUA este deja de 34 de trilioane de dolari, iar dolarul nu mai este decât în proporție de cca 30% monedă de plată/referință, restul fiind ocupat de euro, rublă și yuan.
Imperiul nu mai poate contra-ataca. Imperiul se destramă.
Aceasta mare problemă este.
Aceasta mare tulburare a echilibrului Forței este”, crede profesorul Piperea.

Într-o altă postare, Piperea arată:

„Oprah Winfrey a pierdut 590 de milioane de dolari din falimentul Silicon Valley Bank. Prințul Harry, toți banii obținuți din vânzarea autobiografiei sale în care îi zicea de dulce pe membrii familiei regale britanice.
Nicolas Nassim Taleb a zis că nu mai e nevoie ca “lumea bună” a pierzătorilor acestui faliment să își cumpere Lebăda Neagră, ci cărți de rugăciuni.
Adaug eu: cărți medievale de rugăciuni. Religia woke nu consolează pe nimeni”.

Un răspuns to “Prăbușirea Silicon Valley Bank, pe înțelesul omului simplu”

  1. mucenicul 14 martie 2023 la 12:05 pm #

    A republicat asta pe Mucenicul's Blog.

    Apreciat de 1 persoană

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.