ȘOCANT! Cu ce preț vor să vândă țăranii roșiile românești în piețe

15 mart.

ȘOCANT! Cu ce preț vor să vândă țăranii roșiile românești în piețe

Puțini români își vor permite să cumpere roșii românești din piețe înainte de Paște. Primele tomate autohtone crescute în pământ, nu pe suprafeţe artificiale, vor ajunge pe tarabe în mai puţin de două săptămâni, după cum promit legumicultorii. Acestea vor fi însă mult mai scumpe decât roşiile aduse din import.

România plătește cel mai mare preț din toată Europa la roșii. Țăranii se plâng că trebuie să investească mai mult, iar asta se va simți în buzunarul românilor.

Românii plătesc cel mai mare preț din Europa la roșii

Primele roşii româneşti vor costa 33 de lei kilogramul. „Preconizăm un preţ de 33 de lei pe kilogram, nu mai mult, pentru că trebuie să avem şi clienţi. Vom oferi o roşie cu gust şi sănătoasă”, se laudă un fermier din comuna Cochirleanca.

Mircea Tatu susţine că preţul ridicat al roşiei româneşti reflectă scumpirile înregistrate la combustibilul pentru utilaje şi, mai ales, la sursa pentru încălzirea solariilor.

Un alt agricultor are în comuna Vidra din judeţul Ilfov mai multe sere cu salată verde şi roşii. În acest an, a fost nevoit să reducă din suprafața cultivată.

„Am redus din cauza costurilor. Ale încălzirii. Încălzim cu lemne. Folosim undeva la 300 şi ceva de kg pe noapte. Trebuie minim 15 grade noaptea. Prețul seminței, folia asta s-a scumpit, aţa de legat s-a scumpit. Sperăm noi să ieşim cu 35 de lei. Mergem în engrosul Pucheni, acolo vindem”, a declarat fermierul.

Acum, un kilogram de roșii a ajuns să coste în supermarketuri chiar și 20 de lei, potrivit observatornews.ro.

National

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.