(VIDEO) Imagini spectaculoase: În Franța, ca la Revoluție!

17 mart.

(VIDEO) Imagini spectaculoase: În Franța, ca la Revoluție!

Noi proteste incendiare, la propriu, în Franța. Poliţia franceză a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mii de persoane care s-au adunat joi seara în Place de la Concorde din Paris, pentru a protesta faţă de reforma pensiilor, pentru care Guvernul preşedintelui Emmanuel Macron a anunţat că îşi va asuma răspunderea. Proteste au izbucnit şi în alte oraşe din Franţa și au degenerat în violenţe, cu devastarea magazinelor şi chiar a unei bănci.

Poliţia franceză a arestat joi seară 217 persoane în timpul protestului de la Paris împotriva controversatei reforme a pensiilor, care a fost trecută prin parlament prin angajarea răspunderii guvernului, fără un vot final în camera inferioară a parlamentului, relatează media locale preluate vineri de DPA.

France Info citează surse din poliţie care afirmă că 217 persoane au fost arestate după ce protestele au izbucnit în Place de la Concorde, în centrul Parisului, în apropierea locului de reunire a camerei inferioare a parlamentului.

Joi după-amiază guvernul a decis în ultimul moment să adopte cel mai important proiect de reformă al preşedintelui Emmanuel Macron – care prevede creşterea graduală a vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani – şi să treacă peste camera inferioară a parlamentului, Adunarea Naţională, unde rezultatul votului era imprevizibil.

Există un articol special în Constituţia franceză care permite acest lucru. Reforma poate fi invalidată totuşi de o moţiune de neîncredere în guvern.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.