LIDERUL PD-L VASILE BLAGA DE ACORD CU PSD:VONA GABOR TREBUIE „DECLARAT PERSONA NON GRATA!”

12 aug.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a dezavuat declaraţiile de săptămâna trecută ale liderului partidului Jobbik din Ungaria, Gabor Vona, pe care le-a calificat drept iresponsabile.

136799155768873917688_blaga

Blaga a mai afirmat că lui Gabor Vona ar trebui să i se interzică să mai vină în România.

‘Oameni bolnavi sunt peste tot, în toate ţările şi este o declaraţie absolut iresponsabilă şi cu atât mai neplăcută, cu cât a fost făcută în România.(…) Pe de altă parte, am văzut poziţia Guvernului maghiar, cea oficială, prin care-şi exprimă dezacordul cu cele declarate de acest lider al partidului Jobbik care a obişnuit opinia publică cu declaraţii de genul acesta. Vă aduc aminte că în urmă cu vreo două luni de zile sprijinea acţiunile teroriste ale islamului. Deci, nu putem fi de acord cu declaraţiile domniei sale şi cred că ar putea fi, foarte simplu, declarat persona non grata pe teritoriul României. Astfel de declaraţii nu se fac’, a declarat preşedintele PDL, înainte de şedinţa BPN al partidului.

Vasile Blaga a adăugat că, deşi Vona Gabor nu este diplomat, ‘există posibilitatea de a se lua măsuri pentru a i se interzice să vină în România, pur şi simplu’.

Liderul partidului radical naţionalist ungar Jobbik, Gabor Vona, a acuzat sâmbătă guvernul condus de Viktor Orban că nu a ridicat chestiunile privind tratatul de pace de la Trianon şi autonomia aşa-zisului Ţinut secuiesc în cadrul forumurilor internaţionale, potrivit unei declaraţii susţinute la Tabăra tineretului maghiar din Ardeal, care a avut loc în localitatea Borzonţ din judeţul Harghita, după cum a informat agenţia de presă MTI.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.