LIDERUL PNL CRIN ANTONESCU,”MARELE ANTIBASIST”,A SEMNAT MUTUAL „PACTUL TRADARII NATIONALE,A CELOR 7,4 MILIOANE DE ROMANI,TRADANDU-L PE CO-PRESEDINTELE USL VICTOR PONTA,IN FAVOAREA LUI TRAIAN BASESCU!

21 nov.

„Cel mai probabil, cauza principala a rupturii la virf din USL este decizia unilaterala pe care premierul Victor Ponta a luat-o privind infiintarea comisiei de ancheta pentru achizitionarea terenului familiei Basescu. Aceasta decizie, luata fara consultarea presedintelui PNL Crin Antonescu a dus la o reactie extrema din partea liderului liberal, care a fost foarte deranjat de faptul ca presedintele PSD a discutat cu lideri din esalonul 2 al PNL, chiar ministri fiind.

antonescu-ponta-ghimpele

Singurele tensiuni existente pina in prezent intre Victor Ponta si Crin Antonescu au fost tot din cauza unor hotariri ale presedintelui PSD fara consultarea presedintelui PNL.

Prima criza a fost la momentul semnarii pactului de coabitare la Cotroceni, Antonescu fiind pus in fata faptului implinit de Ponta, fara sa fie avertizat in prealabil in legatura cu documentul.

A doua criza a fost cea privind nominalizarea procurorilor sefi, anuntul in legatura cu Laura Codruta Kovesi la DNA fiind facut fara consultarea dintre Ponta si Antonescu.

A treia criza a fost pe data de 27 august 2013, cind premierul Ponta a decis aprobarea in sedinta de guvern a proiectului privind exploatarea de la Rosia Montana. Acest lucru s-a petrecut fara o discutie informala intre co-presedintii USL. Antonescu a cerut atunci aminarea cu o saptamina a proiectului, pina se intoarce in tara. A fost refuzat de catre primul ministru.

Chestiunea modului in care a fost anuntata o comisie de ancheta in cazul achizitiei terenului de 300 de hectare de catre familia Basescu a pus capac, se pare, starii de relativ echilibru intre Ponta si Antonescu. Discutia si aprobarea formala pe care Ponta a luat-o de la vicepresedintii partidului a subminat, in opinia lui Crin Antonescu, autoritatea de presedinte si calitatea de partener in USL. Mai mult, un factor agravant a fost considerat de Antonescu cel privind anuntul convorbirii telefonice cu Ponta, care de fapt n-a avut loc niciodata.

Sesizez si favorizez in reactia liderului liberal o masiva componenta de reactie in plan uman si nu una in plan politic. Din pacate, perceptia multora care privesc foarte atent la USL e aceea ca PNL vrea sa-l protejeze pe Basescu prin dezacordul pe infiintarea comisiei de ancheta. Nu cred nici o secunda in povestea cu Antonescu devenit peste noapte, direct sau prin tot felul de emisari, prieten de conjunctura cu Traian Basescu.

Pe de alta parte, cred ca premierul Victor Ponta n-a preluat fraiele in cazul anchetei cu Basescu aiurea in tramvai. De mai bine de o luna, Ponta stringe piesa cu piesa elemente concrete pentru un dosar solid. Exact ca in cazul procurorului care are de-a face cu un urmarit penal. Daca aceasta comisie este menita sa aduca adevaruri dureroase in fata opiniei publice, Antonescu ar fi putut achiesa la infiintarea ei chiar daca Ponta nu s-a consultat cu el. Servea cauzei lor comune anti-Basescu. Apoi avea toata grija liderul PNL sa-si regleze tirul fin cu partenerul din PSD, care uita in momente esentiale ca nu e singur la guvernare si in majoritatea parlamentara.

Foarte probabil, Victor Ponta si Crin Antonescu n-au nici o disputa ideologica sau de viziune in raport cu inamicul politic. E pur si simplu o ciocnire de comportamente si principii de viata, care insa e perceputa ca un joc de artificii de anul nou chinezesc”, scrie Radu Tudor pe blogul personal.

In urma acestei postări privind culisele conflictului de la virful USL, jurnalistul spune că premierul Victor Ponta i-a trimis urmatoarea precizare :

“In toate cele trei cazuri mentionate – pact coabitare, numire procurori, Legea Rosia Montana – subliniez, IN TOATE TREI, Crin Antonescu a fost informat si consultat in PREALABIL de catre mine, in prezenta si altor colegi (Liviu Dragnea, Edi Helvig, Daniel Chitoiu si altii). Acesta este adevarul!”

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: