PREMIERUL VICTOR PONTA VA SUSTINE LA ORELE 18,30 DECLARATII DE PRESA LA REVENIREA IN TARA DIN VIZITA IN ISRAEL!

24 iun.

ponta pre

Ora 18.30 – Primul-ministru Victor Ponta va susţine declaraţii de presă la revenirea în ţară din vizita în Israel.

Premierul Victor Ponta s-a declarat marți „onorat” și „profund impresionat” după vizita la Muzeul Memorialului Holocaustului Yad Vashem.

„Sunt onorat să fiu prezent alături de membrii Guvernului României la Yad Vashem, locul care ne amintește de una dintre cele mai mari tragedii ale omenirii. Sunt profund impresionat de ceea ce am văzut în timpul vizitei Muzeului, care mi-a reamintit de importanța de a ne asigura că greșelile trecutului nu trebuie repetate”, a afirmat Victor Ponta la finalul vizitei, citând din textul pe care l-a scris în Cartea de Onoare a Muzeului.

Șeful Guvernului român a mai adăugat că se simte mândru de faptul că, printre cei care și-au riscat viața pentru a-i salva pe evreii aflați în nevoie s-au aflat și români.

„În acele vremuri negre au existat oameni curajoși, români, ne-evrei care au riscat pentru a salva viața celor aflați în nevoie. Sunt mândru că printre drepții între popoare de la Yad Vashem se numără și români. Aceștia sunt adevărate lecții ale istoriei, iar datoria noastră este să păstrăm vie memoria celor care au salvat vieți, dar mai ales a celor ale căror vieți nu au mai putut fi salvate.

În cadrul vizitei, Victor Ponta a participat la o ceremonie de comemorare a victimelor Holocaustului și a depus o coroană de flori, iar la final a semnat în Cartea de Onoare.

AGERPRES.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.