DECIZIA ICCJ IL TINE INCURCAT PE GAULEITERUL NAZI, KLAUS CIOLANNIS,SCUZE IOHANNIS!

30 sept.

Hotărârea ÎCCJ îl ţine încurcat pe Klaus Iohannis

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis în principiu recursul ANI în dosarul în care liderul PNL Klaus Iohannis este acuzat de incompatibilitate.

Dosarul lui Klaus Iohannis va fi judecat în recurs de instanţa supremă, care va decide definitiv dacă primarul Sibiului a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat municipiul în adunările generale ale acţionarilor societăţilor Apă Canal şi Pieţe sau dacă raportul ANI va fi anulat.

Urmează ca instanţa să stabilească un termen de judecată în acest proces.

Cele două parţi, ANI şi Klaus Iohannis, au zece zile la dispoziţie pentru a-şi prezenta punctel de vedere şi a face menţiuni cu privire la cererea de incompatibilitate.

„Dispune comunicarea raportului asupra admisibilităţii în principiu a recursului către recurenta-pârâtă Agenţia Naţională de Integritate, către intimatul-reclamant Klaus Werner Iohannis şi către intimata-pârâtă Inspecţia de Integritate, cu menţiunea ca părţile să formuleze în scris un punct de vedere asupra raportului, în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei, potrivit paginii electronice a Mediafax.

După transmiterea acestor puncte de vedere, dosarul va intra în faza de judecată a recursului, judecătorii instanţei supreme urmând să decidă definitiv dacă Iohannis a fost sau nu în incompatibilitate.

„Meciul” ANI-Iohannis, vechi de un an şi jumătate

Agenţia Naţională de Integritate a constatat în aprilie 2013 că primarul Sibiului se află în stare de incompatibilitate pentru că avea în acelaşi timp şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor a două societăţi, S.C. Apa Canal SA Sibiu (din 5 august 2010) şi SC Pieţe SA (din 30 aprilie 2009), ceea ce contravine prevederilor legale.

Primarul Sibiului a câştigat procesul de la Curtea de Apel Alba-Iulia în septembrie 2013, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia i-a admis contestaţia la raportul de evaluare ANI, care a fost anulat prin decizia Curţii. Ulterior, ANI a contestat decizia la ÎCCJ, iar instanţa supremă a acceptat astăzi să judece recursul înaintat de ANI.

Declaraţiile făcute înainte de şedinţa de astăzi a ÎCCJ

Fostul ministru al Justiţiei, Valeriu Stoica, a declarat marţi dimineaţă că instanţa supremă nu va lua o decizie înainte de data alegerilor prezindenţiale şi că Iohannis nu are de ce să se teamă.

Luni, Klaus Iohannis a declarat că va candida „indiferent ce o să se întâmple” la ÎCCJ. „Candidatura mea este depusă, este definitivă şi voi fi pe buletinul de vot”.

„Sunt şi rămân candidatul ACL. Candidatura mea este definitivă. Şi indiferent ce se va întâmpla ea rămâne definitivă. Înalta Curte va stabili un termen, va judeca această speţă şi eu sunt convins că voi câştiga fiindcă speţa mea e foarte clară, nu am fost incompatibil şi nu am absolut deloc de ce să mă tem”, a spus Iohannis cu o zi înainte de decizia de azi a instanţei supreme.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: