PATRIARHUL BISERICII ORTODOXE ROMANE ,PREAFERICITUL DANIEL,A DECLARAT CA ESTE DE ACORD SA SE IMPOZITEZE VENITURILE BISERICII SI PREOTII SA NU MAI PRIMEASCA SALARIUL DE LA STAT,CU CONDITIA CA BOR SA PRIMEASCA INAPOI PROPRIETATILE CONFISCATE!

5 dec.

După aflarea veștii că executivul condus de Dacian Cioloș nu va mai da niciun ban pentru construcția Catredalei Mântuirii Neamului, Biserica Ortodoxă Română a avut prima reacție.

”Vorbim despre un proiect, un proiect nu înseamnă o lege finală. Este o veste care nu ne poate bucura, dar considerăm că construcţiile începute, inclusiv proiectul Catedralei naţionale va putea fi continuat, întrucât conform legii Catedralei din 2005, fondurile alocate pentru această importantă construcţie nu provin doar din partea statului, în primul rând sunt fonduri alocate de Biserică, alocate prin donaţiile credincioşilor şi în ultimul rând din partea instituţiilor statului. Proiectele aflate în derulare în acest moment în cadrul Patriarhiei Române nu vor stopate, cel mult procesul de edificare al lor va fi unul evident afectat, dar în niciun caz stopat”, a spus Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, potrivit B1.ro, care citează Digi 24.

Totodată, stoparea finanțării bisericilor din bani publici a fost una dintre solicitările protestatorilor care au manifestat stradal în urmă cu aproximativ o lună, după producerea evenimentului tragic din Clubul Colectiv. În același timp, ei au cerut și impozitarea averilor bisericești.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a declarat, sâmbătă, că Biserica este de acord să i se impoziteze veniturile și preoții să nu mai primească salarii de la stat, cu condiția ca BOR să primească înapoi proprietățile confiscate.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.