REVISTA PRESEI DIN 9 DECEMBRIE 2017. KELEMEN HUNOR PRESEDINTELE UDMR IL FACE PRAF PE CORUPTUL CARE UCIDE ,PENALUL KLAUS WERNER JOHANNIS:”NU E GARANTUL INDEPENDENTEI JUSTITIEI,E TOT UN POLITICIAN ,NU UN IEZUIT!”!

9 dec.

Mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Constituției, un proiect de OUG al Ministerului Finanțelor care prevede pedeapsa cu închisoarea pentru neplata contribuțiilor, precum și afirmațiile procurorului general al României, Augustin Lazăr, despre modificările aduse legilor justiției, dar și meciul pe care îl va juca naționala României cu cea a Cehiei în optimile de finală ale Campionatului Mondial de handbal feminin din Germania sunt printre principalele subiecte ale zilei de 9 decembrie.

Râca PNL-USR. Oglinjoară-oglinjoară, cine-i cel mai opozant din țară!? Principalele partide ale Opoziției, PNL și USR, au început să se atace intens în ultimele zile. Motivul: care din ele face o opoziție eficientă la PSD, totul plecând de la votul pe o lege a Justiției dezbătută de Camera Deputaților miercuri. Dezbaterile și votul pe Legea privind statul procurorilor și judecătorilor de miercuri nu au încins spiritele doar în disputa Putere-Opoziție, dar și între principalele formațiuni care contestă partidele aflate la guvernare, adică PNL și USR, scrie Adevărul.

„Revoluția’ PSD: Închisoare până la 6 ani pentru neplata contribuțiilor. Neplata către buget, „cu intenție’, a impozitelor și contribuțiilor va fi incriminată ca faptă de evaziune fiscală și pedepsită cu închisoare de la un an la șase ani, potrivit unui proiect de Ordonanță de urgență publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor. „Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 6 ani nereținerea sau neîncasarea, reținerea și neplata ori, după caz, încasarea și neplata, în tot sau în parte, cu intenție, în cel mult 30 zile de la termenul de scadență prevăzut de lege, a impozitelor și contribuțiilor prevăzute în anexa la prezenta lege. Neplata cu intenție, în cel mult 30 de zile de la termenul de scadență prevăzut de lege, a impozitelor și contribuțiilor prevăzute în anexă constituie infracțiune și atunci când neplata este consecința utilizării acestor sume în alte scopuri’, se arată în proiectul de ordonanță, conform Cotidianul.

Surpriză de proporții pentru Șerban Nicolae după scandalul cu deputata USR, Cosette Chichirău. Are probleme mari. Pe numele senatorului PSD, Șerban Nicolae, și al ministrului Sănătății, Florian Bodog, a făcută o sesizare la Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), în care se reclamă suspiciuni de plagiat a tezelor de doctorat ale celor doi. Sesizarea depusă de către Cristian Dogaru, cercetător român la Universitatea britanică Suffolk, a fost înregistrată oficial la CNATDCU, anunță Evenimentul Zilei.

De ziua Constituției, Iohannis transmite un mesaj tranșant PSD. „Românii se dovedesc mai uniți ca niciodată și nu mai acceptă niciun pas înapoi’. Președintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj de Ziua Constituției, precizând că „promovarea statului de drept și a independenței justiției, lupta împotriva corupției, asigurarea integrității în funcțiile și demnitățile publice sunt valori constituționale care nu pot fi negociate”. „Românii se dovedesc mai uniți ca niciodată în jurul unor principii fundamentale, pentru a căror respectare militează activ, fără a mai accepta niciun pas înapoi’, a adăugat el, potrivit Gândul.

Cadourile PSD pentru UDMR: Școlile în limba maghiară vor putea fi înființate și de Parlament, și de autoritățile locale. Amendamentul crucial pentru UDMR, strecurat într-o lege despre licee agricole. Senatul a adoptat luni, ca for decizional, un proiect de lege de modificare a Legii educației naționale privind liceele agricole în care a fost strecurat un amendament aparținând UDMR și votat de PSD ce prevede, fără legătură cu liceele agricole, ca unitățile de învățământ cu predare în limbile minorităților naționale pot fi înființate, pe lângă ministerul Educației, și de Parlament și autoritățile locale și județene, dar și de cultele recunoscute prin lege. Prin acest amendament, care așteaptă acum să fie promulgat de președintele României, se asigură și cadrul legal pentru un alt proiect legislativ al UDMR, de înființare a Liceului Catolic de la Târgu-Mureș, care așteaptă să intre la vot la Camera Deputaților, apoi la Senat, transmite Hotnews.ro.

Afacerile în familia Blaga: doar statul e bun de plată. Firmele lui Ioan Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, continuă să adune datorii la buget, chiar dacă încasează în continuare bani de la companii publice. Astfel, Flomar Rev SRL, deținută de Ioan Rudeanu și mama acestuia, Aurora Mariana Rudeanu, apare în evidențele Fiscului cu debite la stat, dar își permite să cumpere bunuri din patrimoniul Axis Corporate Security, societatea în insolvență a ginerelui lui Blaga. În paralel, Axis Corporate Security primește milioane de lei de la companii precum DRDP Timișoara, Complexul Energetic Hunedoara, Societatea de Închidere a Minelor etc., scrie Jurnalul Național.

Poziția României în criza Ierusalimului: alături de ONU și Uniunea Europeană. Ministerul Afacerilor Externe și-a făcut cunoscută vineri poziția în legătură cu declarația președintelui Donald Trump privind mutarea ambasadei SUA în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. România subliniază necesitatea rezolvării juste și de durată a conflictului israeliano-palestinian, prin implementarea „soluției celor două state’, Israel și Palestina, care să co-existe în pace și securitate, ca unică variantă viabilă și capabilă să garanteze îndeplinirea aspirațiilor părților, informează Rfi.ro.

„Niște inculpați de rang înalt vor ca discuțiile să aibă loc în alt mediu în afară de cel judiciar”. Augustin Lazăr a declarat, vineri, că modificările aduse legilor justiției sunt menite să slăbească independența procurorilor, precizând că o consultare a Comisiei de la Veneția este obligatorie și că are pârghiile legale pentru a încerca împiedicarea adoptării actelor. „Noi suntem îngrijorați și societatea civilă e îngrijorată. Trebuie transparență și să se funcționeze în mod legal. (…) În tot cursul anului 2017, Ministerul Public și în general instituțiile din justiție au format obiectul unor atacuri concentrice, ele s-au văzut”, a declarat, vineri, procurorul general al României, Augustin Lazăr, conform România Liberă.

Kelemen Hunor îl face praf pe Klaus Iohannis: „Nu e garantul independenței justiției, e tot un politician, nu un iezuit”. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, în cadrul Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) de la Târgu Mureș, că UDMR nu are nicio intenție să creeze o dependență politică sau să împiedice lupta împotriva corupției, ci dorește o separație reală a puterilor în stat. Hunor a lansat și un atac la adresa președintelui Klaus Iohannis, ‘nu președintele statului este garanția independenței justiției, președintele de stat este și el un politician, nu un iezuit’, transmite Stiripesurse.ro.

Orban îl amenință pe senatorul Zamfir cu excluderea din PNL, dacă mai susține plafonarea dobânzilor la credite. Președintele PNL, Ludovic Orban, l-a avertizat, vineri, pe senatorul liberal Daniel Zamfir că dacă va mai avea inițiative legislative care nu sunt susținute de partid ci „de consilierul premierului Tudose” va fi exclus din PNL. „Mărturisesc că mă deranjează că este susținut de consilierul premierului Tudose și nu cred că voi accepta mult timp acest lucru, cum nu accept ca alți colegi să fie jigniți de domnul senator. Cu siguranță, e un avertisment. Am discutat despre asta, i-am exprimat opiniile mele, iar în materie de aceste inițiative pe care le susține împreună cu consilierul Guvernului PSDragnea, mă deranjează profund și iese din linia PNL”, a declarat Orban, potrivit Ziare.com.

Fostul șef al Casei Regale propune canonizarea Regelui Mihai. „Judecând suferința surghiunului regal de 70 de ani, acest om este un sfânt’. Dan Bădic, fost director al Casei Majestății Sale, a declarat că va propune canonizarea Regelui Mihai. „Judecând suferința surghiunului regal de 70 de ani, acest om este un sfânt’, a spus Dan Bădic, la TVR. Dan Bădic spune că vrea să meargă cu propunerea de canonizare a Regelui Mihai la Patriarhiul Daniel. Tot el spune că ar fi nevoie de 50.000 de semnături care vor fi strânse prin intermediul asociațiilor care susțin monarhia, informează Libertatea.

Prima Casă 2018: noi criterii de evaluare de la bănci. Începând cu 1 ianuarie 2018 vor intra în vigoare procedura și criteriile de evaluare anuală a modului de utilizare a plafoanelor de garantare de către finanțatorii participanți în cadrul programului „Prima casă”. Procedura a fost aprobată prin Ordin al ministrului Finanțelor Publice, anunță Economica.net.

Avertisment fără precedent de la guvernatorul Isărescu: Mulți vorbesc de un adevărat război cibernetic în desfășurare. Nu este exclusă apariția unei crize la nivel global. BNR depune eforturi pentru a face față atacurilor cibernetice. Banca Națională a României (BNR) depune eforturi împreună cu autoritățile statului pentru a face față atacurilor cibernetice potențiale, a declarat Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, vineri, în cadrul conferinței naționale în domeniul securității cibernetice organizată de instituție. „Banca Națională a României depune, împreună cu autoritățile statului, eforturi pentru a face față atacurilor cibernetice potențiale. Raportarea noastră este că trebuie să ne dezvoltăm și sistemele noastre interne, dar cel mai bine este să lucrăm cu autoritățile statului specializate. Pentru gestionarea riscurilor, avem nevoie de planuri adecvate de prevenire a atacurilor cibernetice și de răspuns rapid în cazul producerii unor evenimente nedorite’, a spus Mugur Isărescu, conform Ziarului Financiar.

Traseu greu spre finală pentru România! S-a decis ora de start cu Cehia. România a câștigat grupa A și este favorită împotriva Cehiei în optimile de finală. Tricolorele trebuie să treacă de Norvegia sau Rusia pentru a juca finala. S-a stabilit tabloul optimilor de finală de la Campionatul Mondial de handbal. Calculele hârtiei au fost date peste cap de înfrângerea Norvegiei în fața Suediei, notează Fanatik.ro.

Alexandru Bourceanu, accidentare horror în Rusia! A urlat de durere pe teren. A fost transportat de urgență cu avionul la Moscova. Alexandru Bourceanu, 32 de ani, mijlocașul celor de la Arsenal Tula, a suferit o accidentare cumplită în meciul din această seară cu Ural, 1-1. Verdictul inițial al medicilor, fractură de tibie, este confirmat de apropiații fotbalistului, potrivit Gazetei Sporturilor.

AGERPRES

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.