Rareș Bogdan i-a găsit un loc lui Iohannis și-l înțeapă pe Bogdan Aurescu

14 mart.

Rareș Bogdan i-a găsit un loc lui Iohannis și-l înțeapă pe Bogdan Aurescu

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan afirmat că preşedintele Klaus Iohannis ar putea să conducă Consiliul European, după ce îşi va încheia și cel de-al doilea mandat.

”Poate să conducă Consiliul European. E acolo, cu Plenkovic al Croaţiei (Andrej Plenkovic, premierul Croaţiei – n.r.). Sau în interior. De ce nu? Nu ştiu ce alege, mai are 2 ani de mandat. L-am văzut în câteva deplasări şi ca jurnalist şi ca europarlamentar şi la Bruxelles şi la Grădina cu roze de la Casa Albă, a fost foarte tare conferinţa cu Trump. Să ştiţi că Klaus Iohannis nu a exploatat latura asta a lui care e apreciată şi modul în care e privit în interiorul Consiliului pentru a o transfera spre încredere internă. Trebuia  să gândească una ca asta cineva ca mine”, a declarat Rareş Bogdan la la Prima News.

Pe de altă parte, Rareş Bogdan a declarat, referindu-se la ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, că nu el sau PNL a decis ca acesta să ocupe funcţia de şef al diplomaţiei din România, ci statul. 

Întrebat dacă l-ar mai ţine în funcţie pe Bogdan Aurescu, dacă ar fi şeful lui direct, europarlamentarul a răspuns negativ.

”Eu? Nu. Aş mai concedia încă câţiva miniştri. Mulţi… şi de la PSD. Nu vreau scandal, nici cu Aurescu, nici cu alţii. Cred că l-aş chema (pe Aurescu- n.r.) să îl întreb ce are de gând. Pe Petre Daea, care mi-e simpatic, l-aş ruga să fie un fel de şef la târguri, oboare. Mi-e simpatic, ca un bunicuţ, dar nu rezolvă problema”, a mai declarat Rareş Bogdan.

Reacția lui Aurescu

„Nu mă interesează părerile lui Rareş Bogdan – vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniţă cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac – e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri şi frustrări personale”, a declarat Bogdan Aurescu în exclusivitate pentru digi24.ro.

Cotidianul RO

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.