Trump, flancat de aliații republicani. Fostul președinte se teme că va fi arestat marți şi a făcut apel la manifestaţii

19 mart.

Trump, flancat de aliații republicani. Fostul președinte se teme că va fi arestat marți şi a făcut apel la manifestaţii

O mulțime de aliați republicani și-au exprimat indignarea față de predicția lui Donald Trump că va fi arestat săptămâna viitoare.

Președintele Camerei, Kevin McCarthy, a declarat sâmbătă că va recomanda comisiilor Camerei să investigheze potențiala urmărire penală a fostului președinte Donald Trump de către procurorul districtului din Manhattan.

Donald Trump ar putea fi trimis în judecată săptămâna viitoare

Trump a prezis sâmbătă, pe Truth Social, că va fi arestat săptămâna viitoare în cadrul anchetei privind gestionarea unei plăți de bani liniștiți în timpul campaniei sale prezidențiale din 2016, determinând o mulțime de aliați republicani să-și exprime indignarea, potrivit Politico.

McCarthy a spus că mișcarea procurorului din Manhattan ar fi „un abuz revoltător de putere al unui procuror radical care lasă criminalii violenți să meargă în timp ce urmărește răzbunare politică împotriva președintelui Trump” și a spus că „direcționează comitetele relevante să investigheze imediat dacă fondurile federale sunt primite. folosit pentru a submina democrația noastră prin amestecarea în alegeri cu urmăriri penale motivate politic”.

Republicanii s-au aliat împotriva procurorului din Manhattan

Reprezentantul Chip Roy a spus că un rechizitoriu al fostului președinte ar fi „motivat politic”, în timp ce senatorul JD Vance a postat pe Twitter că „Pur și simplu nu avem o țară adevărată dacă justiția depinde de politică”, susținând că un rechizitoriu al lui Trump nu l-ar determina să-și reconsidere sprijinul față de fostul președinte în 2024.

Fostul vicepreședinte Mike Pence, care a rupt public relațiile cu Trump în urma revoltei din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu, a vorbit în sprijinul fostului său șef.

„Aceasta este ceea ce procurorul din Manhattan spune că este prioritatea lor principală”, a declarat Pence pentru presa americană. „Miroase a genul de urmărire politică pe care am îndurat-o pe vremea farsei Rusiei și a întregii demiteri printr-un apel telefonic.”

Republicani proeminenți aliați lui Trump, cum ar fi reprezentantul Marjorie Taylor Greene și fiul fostului președinte, Donald Trump Jr., au răspuns și ei în sprijinul lui McCarthy.

National

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.