SEDINTA CSAT,CONVOCATA DE EX-SEFUL STATULUI ROMAN,BASESCU TRAIAN S-A INCHEIAT DUPA APROXIMATIV O ORA!

2 aug.

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării desfăşurată vineri, la Palatul Cotroceni, având ca temă privatizarea companiei CFR Marfă, s-a încheiat după aproximativ o oră.

csat-ghimpele3-730x441

La şedinţa CSAT au fost prezenţi majoritatea membrilor, cu excepţia premierului Victor Ponta, acesta fiind înlocuit de vicepremierul Gabriel Oprea care nu a avut, însă, drept de vot, şi a ministrului Economiei, Varujan Vosganian.

Primul-ministru Victor Ponta preciza în urmă cu câteva zile că, în perioada în care se va afla în concediu, vicepremierul Gabriel Oprea îl va înlocui. „De joi, am înlocuitor la conducerea Guvernului, care are dreptul de a mă reprezenta în totalitate. Dacă e ceva care apare într-o oră, două ore, domnul vicepremier Oprea are puteri depline”, afirma premierul.

Preşedinţia a anunţat joi că şeful statului Traian Băsescu a decis convocarea „de urgenţă” a unei şedinţe CSAT, ca urmare a unei solicitări a Guvernului.

Vineri dimineaţă, Guvernul a transmis un comunicat de presă în care preciza că nu a cerut convocarea „de urgenţă” a CSAT, ci a solicitat preşedintelui să dispună includerea pe ordinea de zi a proximei şedinţe a Consiliului a proiectului de hotărâre de Guvern referitor la privatizarea CFR Marfă.

„Guvernul României vede ca fiind o forţare decizia preşedintelui de a convoca ‘de urgenţă’ CSAT, cunoscut fiind faptul că hotărârile în cadrul Consiliului se iau cu unanimitate de voturi ale celor prezenţi, în condiţiile îndeplinirii cvorumului, ceea ce nu ar fi posibil în cazul participării la şedinţă a cuiva fără drept de vot”, se mai arăta în comunicatul Guvernului.

Pe 24 iulie, Executivul a aprobat hotărârea privind privatizarea CFR Marfă, premierul Victor Ponta anunţând că urmează ca actul normativ să fie transmis CSAT spre avizare.

Membrii CSAT sunt preşedintele Traian Băsescu (preşedintele CSAT), premierul Victor Ponta (vicepreşedinte al CSAT), ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, ministrul Finanţelor Publice, viceprim-ministru Daniel Chiţoiu, directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, directorul Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu, şeful Statului Major General, Ştefan Dănilă, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Iulian Fota, iar Ion Oprişor este secretarul Consiliului.

Articolul 2 din regulamentul de funcţionare al CSAT stipulează: ” (1) Consiliul lucrează în prezenţa a cel puţin două treimi din membri şi adoptă hotărâri prin consens. (2) în intervalul dintre şedinţe, pentru rezolvarea problemelor urgente, Consiliul adoptă hotărâri cu acordul individual al membrilor. (3) Hotărârile Consiliului – semnate de preşedintele acestuia – se comunică autorităţilor administraţiei publice şi instituţiilor publice la care se referă, integral sau în extras, cu excepţia celor pentru care se hotărăşte altfel, în cel mult 10 zile de la data şedinţei”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.