CINE ESTE DE FAPT NOUL CONSILIER PREZIDENTIAL SANDRA MARLYN ANDREEA PRALONG,NUMITA DE PENALUL KLAUS JOHANNIS CONSILIER DE STAT LA DEPARTAMENTUL PENTRU RELATIA CU ROMANII DIN AFARA GRANITELOR!

31 aug.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a numit-o pe doamna Sandra-Marylin-Andreea Pralong în funcția de Consilier de Stat la Departamentul pentru Relația cu Românii din Afara Granițelor al Administrației Prezidențiale, începând cu data de 1 septembrie a.c.

Departamentul Comunicare Publică
31 August 2015

content-image

Sandra Pralong, fost consilier la Cotroceni în mandatul lui Emil Constantinescu, a candidat din partea ARD (PDL + PNTCD + FC) pentru un post de senator, dar a pierdut în fata șui Crin Antonescu.

Numele său actual, conform dosarului de candidatură depus la BEM, este Sandra-Marilyn-Andreea Budiş.

Candidata ARD (PNŢCD) voia să-i scoată pe securiştii din Timişoara peste graniţă
Sandra Budiş-Pralong, salvatoarea securiştilor în decembrie 1989

Sandra Pralong (Sandra Marilyn Andreea Budiş), candidata ARD (PNŢCD) pentru un fotoliu de senator în sectorul 3 al Capitalei, era preocupată, în decembrie 1989, să-i salveze pe securiştii lui Ceauşescu, mai exact chiar pe cei din Timişoara, oraşul-martir, acolo unde au fost mii de morţi şi de răniţi în timpul revoluţiei. Concret, Sandra Pralong dorea să-i salveze pe securiştii lui Ceauşescu scoţându-i peste graniţă “către Scandinavia”. Cel puţin asta afirmă artistul Eugen Mihăescu, fost consilier prezidenţial, senator şi ambasador al României la UNESCO (după 1989), celebru prin desenele sale din marile gazete internaţionale cum sunt “The New York Times”, “Time”, “Le Monde” etc., în volumul său de memorii, “Între linii”.

În decembrie 1989, în ajunul Crăciunului, o parte dintre românii din New York urmăreau cu sufletul la gură evenimentele din România şi se frământau cum ar putea să-i ajute pe cei din ţară. Iată ce scrie maestrul Eugen Mihăescu despre ceea ce o frământa aprig pe Sandra Pralong-Budiş, actuala candidată ARD, în decembrie 1989, la New York. “În ajunul Crăciunului am fost invitat împreună cu Mihai Botez acasă la Sandra Pralong. (…) Acolo am întâlnit două cucoane scorţoase, două mături îngâmfate. Una din ele, din câte am înţeles, era reprezentanta unei organizaţii pentru drepturile omului la ONU. Conversaţia a alunecat rapid către evenimentele din ţară. Eu am profitat ca să o întreb pe Sandra ce-i cu cele două individe nesuferite. – Mă voi duce cu ele, cât de curând, în România, mi-a răspuns ea. Am aflat că la Timişoara securiştii sunt vânaţi sau reţinuţi, torturaţi şi batjocoriţi. Trebuie să vegheze totuşi cineva ca drepturile lor să fie respectate şi să organizăm ieşirea lor din ţară către Scandinavia.”

Acum, Sandra Pralong-Budiş, ţărănista “nouă” ARD pentru un fotoliu de senator în sectorul 3, afirmă că a intrat în cursa electorală sub pulpana lui Băsescu din partea PNŢCD pentru a păstra vie memoria lui Corneliu Coposu, aşa cum afirmă într-un interviu electoral din “România liberă”: „Este un partid sfâşiat în care mă aflu din două motive: întâi memoria lui Corneliu Coposu trebuie păstrată vie, pentru ca niciodată românii să nu mai fie umiliţi, minţiţi, furaţi şi nedreptăţiţi cum au fost în comunism şi în al doilea rând pentru că e inadmisibil ca România rurală să fie lăsată la marginea istoriei. Iau foarte în serios cuvântul «ţărănist» din PNŢCD”. (!!!) Sandra Pralong uită că şeful ei de acum, Traian Băsescu, a contribuit, aproape decisiv, la începutul degringoladei PNŢCD atunci când i-a şantajat pe Ion Diaconescu şi Emil Constantinescu cu demisia sa din guvern şi cu ieşirea PD-ului din coaliţie dacă nu-l înlătură pe premierul Victor Ciorbea. Nu în ultimul rând, dacă ia „foarte în serios” cuvântul ţărănist, se pune întrebarea de ce nu a candidat, spre exemplu, în Teleorman, unde sunt foarte mulţi ţărani pentru care americano-elveţiana Sandra poate ar fi putut să facă ceva, şi a ales sectorul 3, unde nu sunt decât ogoarele betonate, pe bani foarte mulţi, lăsate de fostul primar portocaliu Liviu Negoiţă?!

Până una-alta, frumoasa “ţărănistă”, candidând sub stindardul lui Traian Băsescu, confirmă grija ei pentru soarta foştilor securişti, după cum spune Eugen Mihăescu, mai ales că actualul preşedinte a avut şi el relaţii bune cu “Scandinavia” în afacerea “Flota”. Mai exact, cu firma norvegiană Klaveness Group din Oslo. Evident, fără a fi fost deloc, dar deloc, securist, colaborator, informator, turnător, spion, CI-ist!

Conform declaraţiei de avere pe lângă cele două apartamente din străinătate, ea mai are unul în Constanţa şi două în Bucureşti.

Astfel, ea deţine un apartament de 60 de metri pătraţi în New York, cumpărat în 1987, un apartament de 120 de metri pătraţi în Lausanne – Elveţia, cumpărat în 1982, un apartament de 100 de metri pătraţi în Constanţa, cumpărat în 2011, un apartament de 120 de metri pătraţi în Bucureşti, cumpărat în 1997 şi un alt apartament de 220 de metri pătraţi în Bucureşti, obţinut în urma donării unui teren moştenit şi recuperat în 2000 către un dezvoltator imobiliar care a construit un bloc.

Ea deţine un autoturism marca Mercedes A Class, cumpărat în 2009.

2 răspunsuri to “CINE ESTE DE FAPT NOUL CONSILIER PREZIDENTIAL SANDRA MARLYN ANDREEA PRALONG,NUMITA DE PENALUL KLAUS JOHANNIS CONSILIER DE STAT LA DEPARTAMENTUL PENTRU RELATIA CU ROMANII DIN AFARA GRANITELOR!”

  1. Blue Sorin 31 august 2015 la 8:54 pm #

    Salut monșer …
    Mi-au atras atenția două chestii în acest artocol.
    Că Traian Băsescu este şeful doamnei Pralong şi că doamna în discuţie a încercat să scoată din ţară securisti.
    Fără supărare, dar tare mi se pare că se profilează un şablon, îmi cer scuze pentru asemănarea pe care mi se pare că o văd.
    E drept, în ţara asta, orice prsonaj public e un peronaj de tip ceapă, făcut din multe foi şi dacă desfaci una ajungi la alta care arată complet diferit.
    Cu ceva vreme în urmă (nişte ani), la una din emisiunile în care Mircea Badea bătea câmpii ca de obicei. Fiind perioada aceea în care stăpânul lui Varanul Felix a fost declarat colaborator al securităţii.
    Prima greşală a Justiţiei a fost că l-a declarat „colaborator” şi nu „angajat”. Prin faptul că lucra la „Dunărea”, practic intreprinderea de comerţ exterior a Securităţii de unde aceasta se finanţa, indiresct Voiculescu era angajatul acesteia (cumva chestia seamănă cu a-l acuza pe Ion Iliescu de colaborare. El nu a colaborat cu Secu ci a avut-o în subordine când era Primsecretar la Iaşi, dar asta e altă poveste).
    Revenind la Badea, acesta zicela un moment dat, cu o faţă plictisită, că pe el nu îi mai interesează poveştile cu securitatea deoarece treaba e prea veche ca să mai conteze. După nici zece minute că îşi caţără pe bot o moacă de revoluţionar revoltat. I se părea inacceptabil că Băsescu a fost colaborator al lui Secu…mai-mai să se sufoce de indignare.
    E drept, Mircea Badea e o jigodie care pentru salariul apropiat de al lui Gâdea e în stare săo vândă pe tanti Profa Mareana (mă-sa) unui bordel turcesc şi pe soră-sa unei clinici unde se face trafic de organe, dar, din instinstul dobândit în prea lunga perioadă se spus lucruri care i dau ca sarcină de serviciu pe ziua respectivă la şedinţa de redacţie, a comis ceva ce până şi el este prea mult.
    Dacă Voiculescu avea relaţia de care am vorbit cu Secu, colaborarea lui Băse’ cu securitatea era ceva ce intra în fişa postului.. avea pe mână o navă uriaşă şi intra în obligaliile sale să înainteze raporturi periodice ale căror copii avungeau la Ministerul de Externe, la NAVROM şi la Securitate.
    Porcăria a fost că cei vorbesc de Securitate niciodată nu vorbesc de faptul că nu toate raporturile faţă de securitate aveau treabă cu politia politică. Cei care au apelat la această şmecherie sunt cam aceiaşi care au secretizat dosarele ofiţerilor de Securitate. Practic asta seamănă cu a nu acuza pe un criminal ci doar pe şoferul care l-a dus la faţa locului.

    E drept, nu poţi băga mâna în foc pentru nimeni, dar cele două afirmaţii, cum că doamna Pralong este (la timpul prezent) subordonata lui Băsescu şi că a încercat să scoată securişti din ţară, mi se par fabulaţii.
    – Acum nu îi poate fi subordonată deoarce nu îi este nici şofer, nici manajeră, nici secretară… altfel de subodonaţi nu cred să aibă pensionarul Băse…
    – Legat de ajutarea foştilor securişti … ce zici de oarece dovezi, măcar sub formă de poveşti… la data X, a făcut aia şi ailaltă şi a încercat să îl suie pe un şlep pe Y… Ştii de ce nu se potriveşte deloc? Pentru că nu răspunde la o întrebare: A existat cumva vreo perioadă în ţara asta în care vreunui securist să i se interzică să iasă din ţară? Drept să spun nu cred aşa ceva…

    Eu nu sunt fan al lui Iohannis, pe doamna Pralong nu o ştiu personal în sensul că nu m-am întâlnit niciodată faţă în faţă cu dânsa, mi se pare că nu e deloc ok să arunci fără nici un argument o astfel de acuzaţie fără a aminti măcar şi de calităţile dânsei. Este o femeie educată. Are studii de ştiinţe politice, un masterat în studii comerciale, un an de experienţă la Organizaţia pentru Cooperare Economica şi Dezvoltare (OECD) la Paris, profesor universitar, o bursă la Fletcher School of Law and Diplomacy în SUA, masterat în relaţii internaţionale, director de comunicare al publicaţiei Newsweek la New York. Aşa pentru corectitudine.

    Dacă doreai cu orice preţ să îi tragi vreo două lui Iohannis nu înţeleg de ce nu vorbeşti depre mediutaţiile pe care le-a dat .. mai precis despre taxele neplătite pentru banii încasaţi din această activitate… Se numeşte evaziune fiscală şi este mult mai grav decât a pune drept consilieră o doamnă ca doamna Pralong…

    Apreciază

    • octavpelin 1 septembrie 2015 la 10:00 am #

      Blue Sorin,am scris despre AFACEREA CRESCENT,DESPRE DAN VOICULESCU ,DESPRE CRIMINALUL KLAUS JOHANNIS SI TRAFICUL DE COPII IN CANADA ,CARE NU MAI TRAIESC,DESPRE „MEDITATIILE ” DATE DE ACEST RETARDAT LA „FIZICA „,DESPRE CASELE OBTINUTE ,DESPRE PARINTII SAI CARE STAU BINE MERSI LA AUGHSBURG IN TR-O VILA,DESPRE CETATENIA GERMANA PE CARE O ARE JOHANNIS,DESPRE CARMEN SI GEORGETA LAZURCA ,FIICA SI SOTIA SEFULUI SECURITATII SIBIU ION LAZURCA. MULTUMESC PENTRU OBIECTIUNILE TALE.AI UN BLOG SUUUUUUUUUUUUUUPER DOCUMENTAT DESPRE TOTI JURNALISTII SI OAMENI POLITICI DESPRE LEGATURILE LOR CU SECU,MULTUMESC ,O ZI MINUNATA CU STIMA OCTAV!
      p.s.MA BUCUR CA AM GASIT BLOGUL TAU.

      Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.