ECONOMISTUL CONSTANTIN COJOCARU DESPRE DEDESUBTURILE „VIZITEI ISTORICE” A KLAUS WERNER JOHANNIS LA CASA ALBA !

14 iun.

                 VIZITA LUI IOHANNIS LA CASA ALBĂ   Am urmărit cu atenţie vizita […]

               VIZITA LUI IOHANNIS LA CASA ALBĂ

 

  1. Am urmărit cu atenţie vizita la Washington a Preşedintelui României, de săptămâna trecută.

Orice întâlnire a Preşedintelui României cu Preşedintele Statelor Unite ale Ameicicii este un eveniment important şi el trebuie să se bucure de atenţia noastră, a tuturor românilor. Ca şi orice întâlnire a Preşedintelui României cu Preşedintele Federaţiei Ruse sau cu preşedintele Repubicii Populare Chineze, spre exemplu.

O astfele de vizită poate avea consecinţe majore, bune sau rele, asupra vieţii noastre.

  1. De regulă, o astfel de întâlnire este stabilită şi anunţată cu mult timp înainte ca ea să aibă loc.

Tot de regulă, o întâlnire între doi şefi de stat constituie evenimentul cel mai important al deplasării unuia în ţara celuilat

O astfel de vizită începe cu întâlnirea dintre cei doi şefi de stat şi, dacă este cazul, poate continua cu alte evenimente, de regulă, pentru detalierea înţelegerilor la care au ajuns cei doi şefi de stat.

Am constatat, cu surprindere, că aceste reguli au fost încălcate.

Vizita lui Klaus Iohannis la Casa Albă a fost anunţată cu câteva zile înainte de a avea loc. Vizita a început cu primirea lui Klaus Iahanis la Comitetul Evreiesc American şi decorarea lui de către acest Comitet, pentru contribuţia adusă la „întărirea democraţiei şi a statului de drept în România”, a continuat cu întâlniri cu politicieni americani, din care nu a rezultat nimic, cu reprezentanţi ai românilor stabiliţi în SUA, din care nu a rezultat nimic şi, în final, întâlnirea cu Preşedintele Donald Trump, din care a rezultat că şi acesta susţine lupta pe care o duce Klaus Iohannis împotriva corupţiei, pentru „întărirea democraţiei şi a statului de drept în România”.

  1. Să înţelegem că această întâlnire intempestivă a avut ca scop principal confirmarea de către Preşedintele Statelor Unite ale Americii a decoraţiei acordate Preşedintelui României de către Comitetul Evreiesc American, pentru lupta pe care Klaus Iohannis o duce pentru „întărirea democraţiei şi a statului de drept în România”?

Oare de ce Comitetul Evreiesc American este aşa de interesat de „democraţia şi statul de drept din România”?

Dacă tot are merite în construcţia „democraţiei şi statului de drept din România”, de ce nu a fost decorat Klaus Iohannis de către Comitetul Evreiesc Mondial? Sau de către Comitetul Evreiesc European? Sau de către Comitetul Evreiesc Român?

Există vreo legătură specială între „democraţia şi statul de drept din România” şi evreimea americană, pe care noi, românii de rand, nu o cunoaştem?

  1. Am simţit că intru în pământ de ruşine când l-am văzut pe Donald Trump bătându-l cu palma pe spate pe Preşedintele României, în faţa uşii Casei Albe.

Prin acest gest cât se poate de simplu, Donald Trump i-a arătat şi lui Klaus Iohannis, ne-a arătat şi nouă, poporului român, şi a arătat şi lumii întregi cum vede el relaţia dintre Statele Unite ale Americii şi România.

M-am întrebat, în momentul acela ce ar fi făcut, într-o astfel de situaţie, Ion Antonescu sau Nicolae Ceauşescu.

Răspunsul este simplu. Nici unul nici celălalt nu ar fi ajuns într-o astfel de situaţie. Nici unul nici celălalt nu ar fi acceptat să ajungă la Casa Albă decât într-o vizită oficială, ca şefi ai statului suveran român. Protocolul unei astfel de vizite nu permite bătaia cu palma pe spate din partea gazdei, indiferent cine este aceasta.

  1. Am simţit, din nou, că intru în pământ de ruşine când l-am văzut şi auzit pe Klaus Iohannis declarând că banii ce vor fi colectaţi de la cetăţenii români pentru apărare, cei 2% din PIB-ul României, „se vor duce în ACHIZIŢII strategice” şi că „vom găsi căi COMUNE de-a lungul anilor să folosim aceşti bani la maximum”.

Păi, dacă ritmul de creştere al PIB-ului României se menţine la nivelul celui din ultimii 10 ani, în următorii 10 ani, 2% din PIB va însemna peste 50 miliarde de euro.

Cu 50 miliarde de euro, România ar putea sa-şi construiască o industrie de armament de 5 ori mai puternică decât aceea pe care o avea înainte de 1989, industrie care a fost distrusă de „statul de drept”, pentru „întărirea” căruia Iohannis tocmai fusese decorat de către Comitetul Evreiesc American, cu câteva zile în urmă.

În loc ca cei 50 miliarde de euro să fie folosiţi pentru INVESTIŢII, pentru reconstrucţia şi modernizarea industriei naţionale de apărare, Klaus Iohanis a hotărât şi s-a angajat în faţa Preşedintelui Statelor Unite ale Americii să folosească aceste 50 miliarde de euro pentru ACHIZIŢII de armament, prin căi COMUNE, adică prin cumpărarea de armanent de la producătorii americani.

Cine l-a mandatat pe Klaus Iohannis să facă un astfel de angajament? Poporul român, cei din banii cărora vor fi plătite cele 50 miliarde de euro? Nu. Atunci, cine?

Cine sunt proprietarii corporaţiilor americane producătoare de armament în conturile cărora vor intra cele 50 miliarde de euro?

  1. Desigur, cele 50 miliarde de euro, în 10 ani, respectiv 5 miliarde, în medie, pe an, reprezintă numai un mic procent, 5%, din cele peste 100 de miliarde de euro, pe an, adică peste 1.000 de miliarde de euro, pe care investitorii „strategici”, inclusiv cei domiciliaţi în SUA, urmează să-i extragă din România, în următorul deceniu, sub forma profiturilor nedeclarate şi neimpozitate.

Nu vor face decât să continuie practica din ultimii 27 de ani, când au scos din România peste 2.000 de miliarde de euro, cu ajutorul „statului de drept”, construit şi întărit de către mafia politică instalată la conducerea României prin lovitura de stat din decembrie 1989.

După cum se vede, sunt în joc sume mult mai mari decât aceea contractată de Donald Trump cu regele Arabiei Saudite.

Vedeţi cum se limpezesc dedesubturile „vizitei istorice” a lui Klaus Iohannis la Casa Albă?

Este suficient să luăm „urma” banilor.

În anul 2014, înainte de încheierea campaniei pentru alegerile prezidenţiale, citind cu atenţie programul prezidenţial prezentat electoratului de Klaus Iohannis, i-am desluşit dedesubturile şi am scris următorul articol:

http://www.universulromanesc.org/dileme-existentiale/teze-idei-concepte/spectrul-socio-politic/480-klaus-iohannis-viitor-asasin-economic-al-romaniei.html

Recenta vizită a lui Klaus Iohannis la Washington îmi confirmă previziunile făcute cu 3 ani în urmă.

Va fi şi mai rău, dacă nu vom reuşi să ne unim, să ne organizăm şi să punem piciorul în prag.

                                                                                                      Constantin COJOCARU

                                                                                                               14 iunie 2017

ECONOMISTUL CONSTANTIN COJOCARU DESPRE DEDESUBTURILE „VIZITEI ISTORICE” A INFRACTORULUI PENAL KLAUS WERNER JOHANNIS CARE TREBUIE ACUZAT DE INALTA TRADARE FATA DE INTERESUL ROMANIEI ,PRIN IESIREA SA IN STRADA A INSTIGAT SOROSISTII IMPOTRIVA STATULUI DE DREPT SI LA CADEREA GUVERNULUI GRINDEANU!

Miting neautorizat prin care se incearca debarcarea Guvernului PSD – Grindeanu prin forta strazii. Elemente care au instigat o parte mica din acea fractiune a populatiei prost informata despre legitimitatea unei legi de gratiere a unor pedepse, au blocat duminica seara, incepand cu orele 17.00 circulatia in Piata Universitatii din Capitala. Dupa orele 18.00, in Piata Universitatii si-a facut aparitia, imbracat intr-o geaca de culoare rosie, insusi presedintele Romaniei Klaus Iohannis, care i-a salutat pe protestatari si care a dat tonul plecarii catorva mii de persoane, mobilizate in piata prin retelele de soocializare, sa purceada la un mars pe b-dul Magheru, din Piata Universitatii spre Piata Victoriei, in fata Guvernului Romaniei. Klaus Iohannis s-a raliat prin prezenta sa unui miting neautorizat, dovedind astfel ca este interesat de caderea Guvernului, sprijinand practic un protest impotriva guvernului legitim ales, pe care l-a obstructionat inca dinainte de formarea sa, dar si a parlamentului legitim ales. Asta intrucat protestatarii au strigat continuu sloganurile: “Parlament penal, mars la Tribunal!”; “DNA sa vina sa va ia!”; “Mergeti la inchisoare, nu la guvernare!”; „Dragnea nu uita Romania nu-i a ta!; „PSD, ciuma rosie!„; Insusi Iohannis a declarat: “Luptam cu gasca celor cu probleme penale!”

In cele cateva minute pe care le-a petrecut alaturi de protestatari, inconjurat de SPP-isti, Iohannis a avut grija sa li se permita jurnalistilor sa vina alaturi de domnia sa pentru a-si manifesta indignarea fata de proiectul de ordonanta privind gratierea unor pedepse: „Am venit aici in Piata Universitatii, ca si miile de romani, ca sa-mi arat indignarea. O gasca de oameni politici cu probleme penale vrea sa schimbe legislatia din Romania vrea sa slabeasca statul de drept. Asa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil sa se schimbe legislatia si zeci, sute de politicieni certati cu legea sa se gasesca cu dosarele curate si sa continue faradelegile. Romanii, pe buna dreptate, sunt indignati.”

Este absolut nemaivazut ca un presedinte in functie sa iasa in strada sa protesteze impotriva Guvernului si Parlamentului noi si legitim alese, fapt care poate fi calificat drept o tentativa de stat impotriva legislativului si executivului alese prin vot democratic.

In opinia noastra, Klaus Iohannis a incalcat grav Constitutia care spune despre Presedintele Romaniei:

Art. 80 – Rolul Presedintelui

(1) Presedintele Romaniei reprezinta statul roman si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii.

(2) Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice. In acest scop, Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate.”

Prezenta lui Iohannis in Piata Universitatii, alaturi de importante efective ale SPP, si pornirea in mars catre Guvern la bordul limuzinei sale Mercedes S500, alaturi de protestatari, reprezinta o instigare impotriva Guvernului si Parlamentului legitim alese in decembrie 2016.

Spre cinstea lor, desi mitingul a fost neautorizat si a blocat circulatia, jandarmii nu au intervenit in forta, dovedind maturitate in actiune spre deosebire de protestele neautorizate din timpul regimului Basescu, unde s-a ajuns la raniri grave a unor persoane.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.