COMUNICATUL SUMMITULUI DE LA HAMBURG DE LA G 20 ,JAPONIA SI ARABIA SAUDITA VOR DETINE PRESEDINTIA IN 2019,RESPECTIV 2020!

9 iul.

Japonia va deține președința G-20 în 2019 și Arabia Saudită în 2020, potrivit unui comunicat final al summitului organizației desfășurat în orașul german Hamburg (nord), ediția din 2018 fiind deja prevăzută să aibă loc în Argentina, relatează AFP, citată de Agerpres.

”Așteptăm cu nerăbdare să ne regăsim din nou în Argentina în 2018, în Japonia în 2019 și în Arabia Saudită în 2020”, afirmă șefii de stat și de guvern din cele mai puternice țări din lume în comunicatul loc final.

Președinția anuală prin rotație a G-20 îi permite fiecărei țări să treacă pe agenda discuțiilor teme preferate.

Președinția germană a G-20, de exemplu, a invocat un parteneriat de dezvoltare cu unele țări africane. În 2015, Turcia a abordat problematica refugiaților și Australia a insistat pe cerințele privind infrastructura.

Din G-20 fac parte cele 20 de țări ale lumii care sunt cele mai bogate din punct de vedere economic. Inițial creat ca o structură de răspuns la criza financiară, G-20 este pe cale să se transforme, puțin câte puțin, pentru a-și extinde temele dincolo de sfera economică.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.