MITROPOLIA MOLDOVEI,DECIZII IN CAZUL EPISCOPULUI HUSILOR!

15 iul.

Imagini pentru CORNELIU ,EPISCOPUL HUSILOR ,POZE

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Vasile Bănescu a declarat la Antena 3 că bărbatul care apare în imagini este Episcopul Huşilor.

„Din păcate, confirm că persoana din imagine este episcopul Huşilor”, a afirmat Bănescu, care a apreciat că această situaţie îl face pe episcop incompatibil şi că acesta va fi sfătuit să se retragă, decizie pe care o poate lua şi singur.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei anunţă că „Sinodul mitropolitan a luat act cu tristeţe de existenţa în spaţiul public a unor dezbateri cu privire la presupuse abateri de natură morală, atribuite Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor” şi urmează ca „forurile prevăzute de legislaţia bisericească în vigoare să rânduiască cele cuvenite în astfel de situaţii”. De asemenea, credincioşii sunt îndemnaţi să „stăruiască în rugăciune”.

Anunţul mitropoliei se referă la imaginile apărute în spaţiul public în care episcopul Huşilor este filmat în ipostaze intime cu un elev de seminar care la acel moment ar fi avut 17 ani. Imaginile ar fi fost folosite de arhimandritul Cristian Jitaru, de la Episcopia Huşilor, şi de preoţii Gheorghe Damian, de la biserica din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, şi Răzvan Bumbu, de la Parohia Văleni, pentru a-l şantaja pe Bârlădeanu. Cei trei preoţi au fost trimişi în judecată de DNA.

„În ziua de 14 iulie 2017, s-a întrunit la Reşedinţa mitropolitană din Iaşi Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Sinodul mitropolitan a luat act cu tristeţe de existenţa în spaţiul public a unor dezbateri cu privire la presupuse abateri de natură morală, atribuite Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor”, afirmă mitropolia într-un comunicat.

De asemenea, membrii Sinodului mitropolitan „au luat act de declaraţia Preasfinţitului Corneliu, care a afirmat că acuzaţiile care i se aduc nu au un suport real, fiind false”.

„Sinodul mitropolitan a analizat cu atenţie întreaga problematică legată de acest caz, urmând ca forurile prevăzute de legislaţia bisericească în vigoare să rânduiască cele cuvenite în astfel de situaţii” precizează Mitropolia Moldovei.

Ierarhii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei îndeamnă clericii şi credincioşii din Moldova „să stăruiască în rugăciune, statornicie în dreapta credinţă şi în împlinirea poruncilor lui Dumnezeu”.

Imaginile compromiţătoare cu episcopul Huşilor au fost difuzate de Cancan, iar Patriarhia şi Mitropolia Moldovei au solicitat publicaţiei înregistrările.

Reclame

14 răspunsuri to “MITROPOLIA MOLDOVEI,DECIZII IN CAZUL EPISCOPULUI HUSILOR!”

  1. dininimapentrutine 15 iulie 2017 la 11:18 am #

    Incotro se indreapta Biserica?

    Apreciază

  2. dininimapentrutine 15 iulie 2017 la 11:19 am #

    Dumnezeu sa se indure de noi, de Biserica!

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: