DE ZIUA MARELUI POET NATIONAL MIHAI EMINESCU,DEVENITA ZIUA CULTURII NATIONALE JOHANNIS SI-A DECORAT FOTOGRAFUL!

19 ian.

De ziua marelui poet Mihai Eminescu, devenită Ziua Culturii Naționale, președintele Klaus Iohannis și-a decorat fotograful.

Miercuri, șeful statului a decorat 13 personalități ale culturii. Între aceștia se numără doi sași, unul dintre ei fiind un expert în arme medievale, iar celălalt un fotograf din Sibiu care are meritul incontestabil de a fi realizat un mare număr de fotografii ale actualului președinte pe vremea cînd era primar, scrie inpolitics.ro.

În semn de apreciere pentru contribuția excepțională avută, de-a lungul întregii sale activități, timp de decenii, la promovarea culturii și a patrimoniului cultural românesc în țară și peste hotare, Președintele României a conferit diverse ordine unor personalități de excepție ale culturii, precum Irina Sanda Cajal-Marin, Carol W. König, Enikő Szenkovics, Bálint György Szabó, Radu Paraschivescu, Ioana Pârvulescu, Ioan Cristescu, Dorin Coltofeanu, Ion Grigorescu sau Fred Nuss.

Cel din urmă este un fotograf de la un ziar sibian, vechi colaborator al lui Iohannis, amintit de el și în cartea „Pas cu pas” pentru că era cel care importaliza pe peliculă realizările sale ca primar.

Pentru fotografierea inaugurărilor primarului Iohannis, fotograful Fred Nuss a fost onorat azi cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria F – „Promovarea culturii”.

Publicitate

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: