PENALUL KLAUS JOHANNIS ACUZAT DE INALTA TRADARE DE CATRE TRAIAN BASESCU!

26 apr.

Preşedinte Iohannis acuzat de înaltă trădare. De la 15 la 25 de ani de puşcărie !Traian Băsescu, îi aduce lui Klaus Iohannis acuzații punctuale care se încadrează în noul Cod penal la rubrica ”Înaltă trădare”. Afirmațiile au fost făcute duminică seara, în cadrul unui interviu acordat postului România TV.

 

Iată cele trei acuzaţii.

 

  1. ”Eu l-am acuzat pentru consiliul european de anul trecut care a avut ca tematică energia, la care a participat și unde a lăsat ca în concluzii să fie confidențialitate asupra prețului de achiziție a gazelor naturale în condițiile în care tema consiliului era unificarea sistemelor energetice, pe gaze și electricitate. Ori, asta a fost ABSOLUT ÎN FAVOAREA GERMANIEI! (s.n.). Nu aveam dreptul să mergem pe ideea că, dacă discutăm despre o piață energetică unică, unii achiziționează la un preț și alții la alt preț, funcție de cum ”stau” politic cu Federația Rusă, spre exemplu. Este inadmisibil. Trebuia ca prețurile de achiziție să fie raportate la comisie de către fiecare țară și uniformizate la nivelul UE. Altfel, despre ce piață concurențială discutăm cînd tu, Germania, iei energia mult mai ieftin decît o iau eu, România, sau decît o ia Franța, spre exemplu?”

 

  1. ”Sau, tot pe energie, guvernul României, președintele României, nu spun nimic despre faptul că a început proiectul Northstream ll, prin care Germania își trage a doua conductă din Federația Rusă, numai pentru ea, prin Marea Baltică, pentru aprovizionare cu gaze. Păi despre ce piață liberă mai vorbim, iar tu, Românie, taci? Și la confidențialitatea prețurilor, și la un alt proiect special Federația Rusă-Germania, și România, parcă, nici nu se prinde…”.

 

  1. ”Pilonul nostru de securitate este legat de SUA. Ei și-au adus baze militare și pușcași marini la Kogălniceanu, ei au avioane F-16 aici, tancurile americane Abrams sunt aici, deja poziționate, artileria americană e deja poziționată aici, logistică pentru încă vreo cîteva mii de militari americani care să vină la noi, cu ei am făcut scutul anti-rachetă și, ce să vezi? România a cumpărat rachete anti-tanc de la Germania. Și nu avem un militar german în tot sistemul de apărare al flancului estic al NATO, implicit în România”.

 

Impolitics.ro comentează:

 

Acuzațiile fostului președinte sunt, trebuie spus, extrem de grave, în primul rînd pentru că, în forma în care au fost prezentate, ele se încadrează lejer în articolul din Codul penal privind Înalta trădare, art.394 și 398.

 

Art. 394
Trădarea
Fapta cetăţeanului român de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului, prin:
a) provocare de război contra ţării sau de înlesnire a ocupaţiei militare străine;
b) subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a statului;
c) aservire faţă de o putere sau organizaţie străină;
d) ajutarea unei puteri sau organizaţii străine pentru desfăşurarea unei activităţi ostile împotriva securităţii naţionale,
se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

 

Art. 398
Înalta trădare
Faptele prevăzute în art. 394-397, săvârşite de către Preşedintele României sau de către un alt membru al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, constituie infracţiunea de înaltă trădare şi se pedepsesc cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Un răspuns to “PENALUL KLAUS JOHANNIS ACUZAT DE INALTA TRADARE DE CATRE TRAIAN BASESCU!”

  1. octavpelin 26 aprilie 2016 la 12:02 pm #

    Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.